Zet iets niet te snel uit je hoofd!

Regelmatig zeggen mensen tegen mij: ‘Ik moet het loslaten maar weet alleen niet hoe.’ Wij denken vaak ten onrechte, ‘als ik het nu maar uit mijn hoofd zet, er niet meer aan denk en het loslaat dan verdwijnt het vanzelf.’

Dream on!

Het tegendeel is waar. Hoe meer er iets niet mag zijn van jou, des te vaker zul je het tegenkomen in je leven. Hoe groter je weerstand tegen iets des te harder het terugkomt.

Durf te kijken.

In plaats van iets weg te stoppen, kijk naar wat er werkelijk gebeurt. Met nadruk op werkelijk. Wij maken namelijk onze eigen waarheid. Dit is veelal een ingebeelde en vertekende waarheid en niet wat er werkelijk gebeurt.

Hoe komt het dat wij de werkelijke waarheid vervormen en er een eigen waarheid van maken?

Ieder mens heeft zijn eigen waarheid. Afhankelijk van onze opvoeding, cultuur, omgeving, vrienden etc., hebben we bepaalde overtuigingen. Dingen waarin we geloven en die wij voor waar aannemen. Daarnaast wordt alles wat we meemaken in ons leven, al onze ervaringen en de daarbij behorende gedachtes, gevoelens en emoties opgeslagen in ons brein. Dit is onze eigen data.

Vervorming van wat er werkelijk gebeurt vindt plaats omdat bij alles wat er in het huidige moment gebeurt altijd herinneringen, data vanuit je verleden worden opgeroepen. Dit gebeurt automatisch en onbewust in een miljoenste van een seconde.

We husselen onze negatieve gevoelens en gedachtes vanuit het verleden met het heden.

Stel je wordt in de steek gelaten door je partner. Op het moment dat hij of zij jou verlaat, gaat je brein als een gek op zoek naar soortgelijke situaties in je verleden. Naar alle andere keren in je leven dat jij je verlaten en in de steek gelaten hebt gevoeld.

Onze geest is geprogrammeerd om te kijken naar naar negativiteit.

Als je brein aan het zoeken is naar soortgelijke situaties in je verleden, heeft het altijd de neiging zich te richten op negatieve zaken.

Wat er vervolgens gebeurt is dat je onbewust negatieve gedachtes, herinneringen en gevoelens vanuit het verleden meeneemt naar het heden, naar de huidige gebeurtenis. Op deze manier vindt er een vervorming plaats en ontstaat er een vertekende werkelijkheid. We reageren niet op wat er nu werkelijk gebeurt maar we voegen onze negatieve gedachtes, gevoelens en overtuigingen vanuit ons verleden eraan toe.

Een voorbeeld is een kind van gescheiden ouders, waarvan de moeder de scheiding nooit te boven is gekomen. Dit heeft een zware druk gelegd op het kind en haar familie. Wanneer dit kind in haar latere leven zelf in de steek wordt gelaten door haar partner, gelooft ze dat ze dit nooit meer te boven zal komen en dat ze altijd verlaten en eenzaam zal blijven.

Terwijl de scheiding misschien wel het beste is wat haar ooit is overkomen. Ze ziet dit alleen niet omdat ze zich laat leiden door de negatieve gevoelens van haar moeder en herinneringen vanuit het verleden.

Hoe voorkom ik dat ik mezelf te veel laat leiden door negativiteit uit het verleden?

Wanneer je je rot voelt of er gebeurt iets vervelends geef jezelf dan toestemming om er naar te kijken en erover na te denken. Kijk naar wat er op dit moment werkelijk gebeurt en blijf hierbij in het nu. Wat kan helpen is om op een afstand naar jezelf te kijken, jezelf dus vanaf een afstand te observeren.

Zet iets dus niet te snel uit je hoofd. Het gevaar is namelijk dat verdriet niet wordt verwerkt en dat de nare ervaring op deze manier in je brein wordt opgeslagen. De eerst volgende keer dat je dan weer in een soortgelijke situatie komt, wordt de herinnering, de pijn en het verdriet weer omhoog gehaald.

Weg van je eigen gevoelens en verdriet.

We hebben geleerd om sterk te zijn en na een verdrietige of moeilijke gebeurtenis de draad zo snel mogelijk weer op te pakken en door te gaan.

Natuurlijk is er niemand bij gebaat als je jarenlang in een slachtofferrol blijft zitten. Een valkuil voor velen is echter om zich te snel volledig op iets anders te richten en zo het verdriet weg te drukken.

Een vrouw die helemaal opgaat in haar gezin of het helpen van anderen of een man die zich volledig stort op zijn werk. Weg van hun eigen gevoelens en verdriet.

Vind jij het ook moeilijk om te kijken naar bepaalde gebeurtenissen in je leven? Of heb je de neiging de ander altijd boven je zelf te stellen? Eerst de ander en dan pas jij.
Of voel je je regelmatig lusteloos en moe en heb je weinig energie?

Ik help je graag je geest de baas te worden, zodat je op een ontspannen en energierijke manier door het leven kunt gaan.

Lees hier meer over Energie Coaching

AGENDA

Donderdagavond 18 februari 2016 workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
In deze workshop maak je kennis met je innerlijk kind en ga je stress ontstaan in het verleden neutraliseren.

Lees hier meer over deze workshop

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of ik jou kan helpen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!