Publicaties/media

Monique Verhoef is een van de 10 Top Voices LinkedIn Nederland.

Waar zij het over heeft: Monique Verhoef deelt dagelijks quotes waarmee ze anderen “inspiratie voor een ontspannen en vreugdevol leven” wil bieden. Regelmatig brengt ze mooie discussies op gang, zoals bij deze post over geluk. Ze wil “zoveel mogelijk mensen inspireren tot een ontspannen en vreugdevol leven”. Haar eigen inspiratie haalt ze “uit de ups en downs in ons dagelijkse leven” en haar energie haalt ze uit boksen.

Wat zij in de gaten houdt: duurzaamheid op alle gebieden, maar ze laat zich ook leiden door wat er op haar pad komt. Dit geldt ook wat betreft haar content: “We zijn allemaal in ontwikkeling, dus ook de vorm en aard van mijn quotes,” zegt ze.

Volg Monique Verhoef

Monique Verhoef is energiecoach in haar praktijk EnergieRijk. Ze helpt mensen om zich weer fit en vitaal te voelen, zodat ze meer uit zichzelf, hun werk en hun leven kunnen halen.

Hoe krijg je meer energie? ‘Veel mensen hebben last van te weinig energie. Ze zijn moe, lusteloos en hebben vaak ook lichamelijke klachten. Ze zijn sneller verkouden of grieperig omdat het afweersysteem zwakker is bij een energietekort. Natuurlijk helpt het om gezond te eten, voldoende te slapen en veel te bewegen. Dat weet iedereen en tóch kun je nog steeds een gebrek aan energie hebben. Ook de accu opladen tijdens een vakantie werkt maar tijdelijk. Belangrijk is dat er een balans is tussen aan de ene kant energiebronnen – dingen die je energie geven, zoals wandelen, een boek lezen of een lekker bad nemen – en aan de andere kant energieslurpers.

Wat zijn energieslurpers? ‘Verreweg de grootste energieslurpers zijn onze eigen gedachten en ons gedrag. Eindeloos piekeren – vaak over dingen die allang voorbij zijn of nog moeten komen – trekken je batterij behoorlijk leeg. Net als wanhopig de controle willen houden en continu bang zijn om dingen los te laten. s ‘Avonds nog inloggen op je werkmail omdat je nog iets wilt afmaken of bang bent dat je iets mist. Je legt de lat voor jezelf hoog en wilt alles perfect doen. Met als gevolg dat je hoog in je adrenaline zit, slecht slaapt en altijd druk in je hoofd bent. Vaak gebeurt dit onbewust. We creëren op deze manier dus eigenlijk zelf een energietekort.’

Hoe hou je energie vast? Het begint met bewustwording van je eigen denken en gedrag. Gedrag dat ervoor zorgt dat je weinig energie hebt. Wanneer dit duidelijk is kun je deze gedragspatronen gaan doorbreken en veranderen. Stoppen met dingen tegen je gevoel in te doen of je anders voor te doen dan je je vanbinnen voelt, dat vreet energie. Grenzen durven aangeven, nee leren zeggen, stoppen met please gedrag, voor jezelf opkomen en soms een einde maken aan energievreters zoals een ongezonde relatie of werk dat je tegen je zin in doet of waarbij je op je tenen moet lopen. Dit is een lange, lastige weg, want gedrag zit er nu eenmaal al jaren ingebakken. 93% van ons gedrag doen we onbewust automatisch, dus zonder erbij na te denken op de automatische piloot. Zelfs als je voldoende bewustzijn, moed en doorzettingsvermogen hebt, is het moeilijk om je gedrag te veranderen. Je durft niet van baan te veranderen, drukt gevoelens weg of blijft jezelf wegcijferen. Er is een klein stemmetje dat zegt dat jij iets niet kunt of niet waard bent. Dit kleine stemmetje zit in je onderbewustzijn en heeft een enorme invloed. Je onderbewustzijn is vele malen groter en sterker dan je bewustzijn. Wanneer het kleine stemmetje, iets anders zegt dan wat je met je verstand wilt of denkt, zal het kleine stemmetje altijd winnen. Een energiecoach kan contact maken met het onderbewustzijn en die op één lijn brengen met het bewustzijn. Dit is een snelle manier om gedragspatronen te doorbreken en je energie vast te houden, onzekerheid in je leven toe laten en daar zelfs bij te kunnen ontspannen.’

Voor meer informatie ga naar www.energierijkcoaching.nl of stuur een e-mail naar info@energierijkcoaching.nl

‘Door je gedrag te veranderen, verandert je leven en energieniveau.’

Podcast geïnterviewd door Stijn Gabeler van Geluksbesef.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!