Energiebehandeling

Wil jij verlost worden van vermoeidheid, lichamelijke klachten, pijn, onrust of stress en kun je wel wat extra energie gebruiken?

Laat je dan nu behandelen door EnergieRijk

Wat is een Reiki-energiebehandeling?

Reiki betekent levensenergie. Het is een eenvoudige maar krachtige ontspanningsmethode afkomstig uit Japan en werd in 1984 in Nederland geïntroduceerd.

Hoe meer ik ontspan hoe meer ik bereik

Door dingen die we meemaken in ons leven kunnen er energieblokkades ontstaan in ons lichaam. Als gevolg van spanning of verdriet of omdat we ons veel zorgen maken, stroomt de energie niet goed meer door ons lichaam. Zo kunnen er emotionele- of lichamelijke klachten en vermoeidheid ontstaan.

Een energiebehandeling zorgt ervoor dat de blokkades worden opgeheven, zodat de energie weer goed gaat stromen. Hierdoor ontspant je lichaam en geest en kunnen lichamelijke- en emotionele klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Je voelt je rustiger, hebt meer energie en je gaat de weg vooruit weer helderder zien.

Hoe werkt een energiebehandeling?

De energie wordt doorgegeven door lichte aanrakingen via de handen. Daar knap je van op, je wordt er rustiger van, lichamelijke klachten en pijn verminderen of verdwijnen en je krijgt meer inzicht, focus en overzicht.

Kortom, je zit lekkerder in je vel en je hebt zin om uit je leven te halen wat erin zit.

Ik ben niet degene die jou beter maakt maar ik fungeer als doorgeefluik. Jij als ontvanger van de energie verricht het werk. Door de energie toe te laten treed je zelfgenezend vermogen in werking. Lichaam en geest krijgen weer voeding om zichzelf in balans te brengen. Doordat je je weer fit en vitaal voelt, voel je je mentaal ook beter. Hierdoor treedt er een positieve verandering op. Niet alleen in jezelf maar bij alles wat je doet. En dat heeft een positieve uitwerking op je omgeving en de mensen om te heen.

Werkt een Reiki-energiebehandeling altijd?

Je hoeft niet in Reiki te geloven. Dieren en planten geloven ook niet en toch heeft Reiki ook op hen een positieve uitwerking.

Wat wel belangrijk is dat je het wilt. Dat je jezelf openstelt en dat je de energie toelaat.

Reiki is misschien wel nooit verklaarbaar of tastbaar te maken en daarmee is het vergelijkbaar met liefde. Iedereen die met liefde in contact is gekomen, snapt wel waar het over gaat.

Verantwoordelijkheid nemen in plaats van schuldgevoel

Je moet zelf willen herstellen. Er zijn mensen die altijd ziek zijn en die onbewust of uit onmacht ervoor kiezen de ziekte in stand te houden, om op die manier aandacht of datgene wat ze nodig hebben te krijgen.

Dit gebeurt altijd op een onbewust niveau. Er is namelijk niemand die er bewust voor kiest om ziek te worden of om bijvoorbeeld een nekhernia te krijgen.

Ben je daarentegen bereid de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven en gezondheid, dan is de grootste stap al gezet en zal herstel of verbetering snel volgen.

Door verantwoordelijkheid te nemen, neem je de regie over je leven. Je kiest ervoor om jezelf goed te voelen en veranderingen aan te brengen die daarvoor nodig zijn.

Hoelang duurt het totdat er verbetering optreedt?

Energieblokkades die in de loop der jaren in je leven zijn ontstaan of chronische aandoeningen, zijn niet met één of twee behandelingen verholpen.

De ervaring leert dat na de eerste behandeling vaak wel verlichting optreedt. Dit moedigt aan om door te gaan. Het kan gebeuren dat daarna de klachten eerst verergeren voordat er verbetering optreedt. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. De toenemende klachten kunnen betekenen dat er ‘rommel wordt geruimd’ om de energie in je lichaam weer in balans te brengen. Dit is een veel voorkomend patroon van herstel.

Door de geleidelijke en zachte straling die wordt toegepast zal ook een geleidelijk en rustig herstel plaatsvinden.

Je hebt eerst een andere vorm van geneeswijze nodig

Een toename van de klachten na een behandeling kan ook betekenen dat er eerst iets anders moet gebeuren voordat je verder met Reiki behandeld kunt worden.

Als je bijvoorbeeld een blindedarm hebt die nodig verwijderd moet worden, zal een Reiki-energiebehandeling de buikpijn juist verergeren. Hierdoor wordt het signaal dat het lichaam geeft versterkt en wordt duidelijk gemaakt dat je een arts nodig hebt. Reiki helpt je in dat geval dus sneller naar een arts toe te gaan. Na een eventuele operatie kan Reiki helpen het herstel te bespoedigen. Reiki is geen vervanging maar altijd een aanvulling op de reguliere geneeswijze.

Energie is niet te sturen

Het kan zijn dat het lijkt dat de behandeling geen effect heeft. Dit kan komen doordat je voor een andere kwaal komt, dan waar de energie zijn uitwerking op heeft.

Bijvoorbeeld je komt vanwege een pijnlijke schouder. Na verloop van tijd blijkt het met de schouder nog steeds niet vooruit te gaan, maar ondertussen is wel een depressie aan het verdwijnen.

We zouden soms wel willen, maar energie is niet te sturen.

Energie zoekt altijd zijn eigen weg. De energie gaat daar naartoe waar die het hardst nodig is, omdat dat de plaats is van de grootste onbalans.

Wil jij je energie weer laten stromen?

Een Reiki-energiebehandeling geeft een lekker gevoel, alsof je zit te genieten van de zon.

Wanneer je openstaat voor het laten doorstromen van energie kan dat tot genezing of acceptatie leiden. Er treedt altijd een verbetering op. Vaak leiden de energiebehandelingen ook tot een grotere bewustwording en verandering van inzichten, levensstijl en gewoonten.

Een investering in jezelf

Stoelbehandeling, 0,5 uur€49,50
Lichaamsbehandeling, 1 uur (liggend)€99,00

Draag makkelijk zittende kleding. Er wordt door de kleding heen gewerkt.

Waar vindt de Energiebehandeling plaats?

Laan van Echternach 15
5131 CB Alphen (NB)

De kleine lettertjes:

Een afspraak kan tot 24 uur voor aanvang kosteloos verzet of geannuleerd worden. Daarna wordt het normale tarief in rekening gebracht, in verband met de gereserveerde tijd.

Aanmeldformulier

Energiebehandeling
Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!