Over Monique

Over Monique

Monique geeft antwoord op de volgende vragen:

Waarom ben ik gestart met EnergieRijk? 

Wat maakt mij anders dan andere coaches?  

Wat is mijn achtergrond qua opleiding en werkervaring?

Waarom ben ik gestart met EnergieRijk?

Uit eigen ervaring heb ik aan den lijve ondervonden, hoe het is om weinig of geen energie te hebben en spanning en stress te ervaren.

Ziekte, verlies, conflicten en verdriet zijn ook mijn deur niet voorbijgegaan. Ik ken het gevoel van vermoeidheid, tegen dingen opzien, lichamelijke ongemakken, je onzeker voelen of je nergens toe kunnen zetten.

In de afgelopen 20 jaar heb ik intensief gestudeerd op methoden en technieken om het fysieke en mentale energiepeil te verhogen. Ik maakte kennis met NLP, Reiki, energetische therapie en hypnotherapie, eenvoudige en effectieve methodes om de energie te verhogen. Technieken die door de jaren heen meer dan succesvol zijn gebleken, maar veelal vergeten zijn.

Ik merkte hoe hoog de nood is en dat veel mensen worstelen met problemen, angsten en energiegebrek en daardoor niet lekker in hun vel zitten.

Inmiddels weet ik uit eigen ervaring en een gedegen opleiding dat dit niet langer nodig is.

Met de juiste kennis en technieken kan iedereen die de verantwoordelijkheid over zijn leven neemt, zijn of haar leven vanuit eigen kracht gaan leiden.

Ik geniet ervan om mensen te leren hoe zij spanning, angsten en stress kunnen overwinnen. Hoe ze hun doelen kunnen realiseren en zo succes, ontspanning en levensvreugde kunnen ervaren.

Mijn enthousiasme heeft ertoe geleid dat ik gestart ben met EnergieRijk.

Wat maakt mij anders dan andere coaches?

Ik heb een passie voor energie-ontwikkeling en levensgeluk en dat voel je als je met mij samenwerkt!

Naast coachgesprekken maak ik gebruik van effectieve energetische technieken en methodes die de energie verhogen. Deze combinatie zorgt ervoor dat mensen hun angsten, pijn, problemen of onzekerheden kunnen overwinnen en zo hun talent optimaal kunnen ontwikkelen en inzetten. Ze ervaren meer energie, ontspanning, balans en zingeving. Dit heeft onherroepelijk ook een positieve invloed op de mensen in hun directe omgeving, waardoor zij zich weer meer verbonden gaan voelen met elkaar.

Wat is mijn achtergrond qua opleiding en werkervaring?

Ik heb een verzekeringstechnische achtergrond en een ruime werkervaring van meer dan 35 jaar in de zakelijke dienstverlening bij verzekeraar Achmea. Ruim 10 jaar heb ik gewerkt als leidinggevende. Momenteel houd ik mij binnen Achmea voornamelijk bezig met coaching van medewerkers en het geven van trainingen, kennissessies en lezingen met als thema hoe werknemers blijvend meer rust, ontspanning en energie in hun (werk)leven krijgen.

Door mijn klantgedrevenheid en het centraal stellen van de mens, kan ik me goed verplaatsen en inleven in anderen.

Vanwege mijn interesse in het welzijn, denken en doen van de mens, heb ik vele opleidingen, trainingen en masterclasses gevolgd. Waaronder de 4-jarige hbo-opleiding Coaching & Counselling, met als specialisatie oplossingsgericht coachen, waarin ik ben afgestudeerd.

Daarnaast ben ik gediplomeerd NLP-coach en heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van energiewerk en intuïtieve ontwikkeling. Naast de Reiki opleiding ben ik gecertificeerd energetisch therapeut en hypnotherapeut.

Ik ben van mening dat een mens nooit is uitgeleerd, daarom blijf ik mezelf voortdurend bijscholen, om op die manier op de hoogte te blijven van veranderingen en nieuwe inzichten binnen mijn vakgebied. Om mijn blik scherp te houden, mijn eigen blinde vlekken kan ik niet zien 🙂 maak ik regelmatig gebruik van intervisie.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!