Wil jij de cadeaus van het leven ontvangen?

De decembermaand is een maand van aandacht, cadeaus en bezinning.
We schenken extra aandacht aan de mensen wie we lief hebben. We gaan op zoek naar een mooi en passend cadeau en maken er een persoonlijk gedicht bij. We versieren ons huis en maken het gezellig voor onszelf en voor elkaar. We genieten van het gezellig samenzijn en eten en drinken met elkaar.

We zijn dankbaar voor alles wat we hebben en leven mee met de mensen die leven in armoede en het moeilijk hebben.

Naarmate we dichter bij het einde van het jaar komen, maken we de balans op voor onszelf. Wat voor moois heeft 2014 mij gebracht en aan welke gebeurtenissen wil ik liever niet meer herinnerd worden?

Ellende en narigheid willen we niet. Op het moment dat wij iets vervelends of verdrietigs meemaken willen we dat dit zo snel mogelijk stopt. Logisch toch? Niemand zit immers te wachten op ellende.

We gaan dus op zoek naar oplossingen voor onze problemen. Als we deze niet kunnen vinden of bedenken, drukken we ons verdriet vaak onbewust zover mogelijk weg. Op deze manier hoeven we er niet aan te denken en de pijn en het verdriet niet te voelen.

Of we gooien ons verdriet en ellende op straat en vertellen het aan iedereen die het maar horen wil. We hebben medelijden met onszelf of we geven anderen de schuld van onze problemen en maken zo onszelf tot slachtoffer.

Het leven is nooit alleen maar mooi of alleen maar ellendig. Ook al lijkt het soms dat bepaalde mensen voor het geluk geboren zijn en anderen in een rollercoaster van ellende terecht zijn gekomen.

Niets is blijvend in het leven. Hoe gelukkig of verdrietig je ook bent, aan alles komt een einde!

Ook je problemen zijn cadeautjes! We willen allemaal gelukkig zijn maar onze problemen, ellende en narigheid hebben we, hoe gek het ook klinkt, ook nodig. Het zijn allemaal kansen om zaken anders aan te pakken, kansen om nieuwe dingen te leren en nieuwe inzichten te krijgen. Een weggedrukt probleem is een gemiste kans op een beter leven.

Wil jij de cadeaus van het leven ontdekken en ontvangen?
Mensen die de moed hebben hun problemen te erkennen en ermee aan de slag te gaan krijgen een leuker, gelukkiger en ontspannen leven.

Wil jij ontdekken welke cadeaus er verscholen liggen onder jouw emoties, verdriet en narigheid? Geef jezelf dan nu een Coaching cadeau!

Maak vandaag nog een afspraak door een email te sturen naar info@energierijkcoaching.nl Ik help en inspireer je graag!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!