We zijn allemaal knettergek!

Onlangs bekeek ik een youtube filmpje van Hans Laurentius. Hij zei daarin letterlijk ‘We zijn allemaal knettergek!’ Ik dacht: ‘Die is gek 🙂 zo erg kan het toch niet zijn.’ Toen ik vervolgens naar zijn uitleg luisterde dacht ik: ‘Dat is zo gek nog niet!’

We hebben allerlei gedachtes en oordelen over wie we denken te zijn. We vinden onszelf te dik, te dun, te groot, te klein, te verlegen, te onzeker, te zwak, te ongeduldig, te meegaand of te perfectionistisch. We geloven dat we anders moeten zijn dan dat we nu zijn. We doen ons anders voor omdat we denken dat we in de ogen van de ander niet goed genoeg, of niet slim of succesvol genoeg zijn. Bang om niet gewaardeerd te worden, bang niet te worden geaccepteerd of te worden afgewezen.

We zetten een masker op

Met als gevolg dat we onszelf gaan aanpassen en onszelf anders voordoen naar de buitenwereld. Op een manier zoals wij denken dat wij moeten zijn. Als volwassenen dragen we vaak allemaal onbewust een masker. Een masker waardoor het lijkt alsof we allemaal gelukkig zijn, maar onder ons masker voelen we ons vaak moe, boos of verdrietig.

We lopen als een zombie rond

Door een masker op te zetten laten we ons ware zelf niet zien. We houden hiermee onszelf en de ander voor de gek. Zolang we ons masker ophouden kunnen we ook niet goed bij ons gevoel. Waardoor de dingen die je meemaakt in je leven hol en leeg kunnen voelen. Je leeft in een waas of bent afwezig. Zo lopen we allemaal als een zombie te slaapwandelen!

We praten onszelf angst aan

We praten onszelf met ons denken, met ons verstand angst aan. Het is ons ego dat bang is om gekwetst te worden. Bang is niet gezien of gehoord te worden of bang voor gezichtsverlies. Ons verstand denkt vaak vanuit tekortkoming en angst en is gebaseerd op onze eerdere ervaringen en onze opvoeding. We zeggen dan dingen als: ‘Dat gaat toch niet lukken want dat heb ik al eens geprobeerd. Zo werkt het nou eenmaal niet. Dat is niet realistisch. Dat kan ik niet. Dat durf ik niet.’

Écht leven doe je vanuit je hart

Ons hoofd en verstand kan veel kennis bevatten maar de échte wijsheid ligt in ons hart. Écht leven doe je vanuit je hart met ons hoofd zijn we vaak aan het overleven om onszelf te beschermen en om maar niet gekwetst te worden. Je doet je bijvoorbeeld sterker of slimmer voor, bang dat je anders niet interessant genoeg bent voor de ander. Of je maakt jezelf kleiner en cijfert jezelf weg om maar niet gezien te worden, bang voor afwijzing of bang om te falen. Bang niet capabel genoeg te zijn, bang om de verkeerde dingen te zeggen of bang om fouten te maken.

We hebben niet geleerd naar ons hart te luisteren

Veel spanning en stress ontstaat omdat we niet luisteren naar ons hart. We hebben als kind niet geleerd om naar ons hart te luisteren. Iedere keer als je gekwetst werd in je leven of wanneer iemand je op je ziel trapte ging je hart een beetje verder dicht of werd het muurtje er omheen dikker en hoger. Op deze manier kun je niet meer bij de wijsheid van je hart. Zolang je in je hoofd zit kun je de stem van je hart niet horen.

Nou en?

Hans Laurentius zegt als iemand een nare opmerking naar je maakt,  nou en? Als iemand jaloers op je is, nou en? Als iemand voordringt bij de kassa, nou en? Als iemand jou afkeurt, nou en?

Moeten we dan alles maar goed vinden?

Nee natuurlijk niet. De ene keer zal je er iets van zeggen, de andere keer lach je erom, maar als je verstand (ego) ertussen komt zal je gaan vechten, je gelijk gaan halen en in de slachtofferrol belanden.

Balans tussen hoofd, hart en lichaam

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen hun leven te leiden vanuit rust en vrijheid. Hoe ze hun hoofd, lichaam en hart goed kunnen laten samenwerken, waardoor hun leven leuker en makkelijker wordt.

Wil jij ook meer rust en ontspanning in je leven en je niet meer laten leiden door de belemmerende en angstige stemmetjes in je hoofd? Neem dan contact op en ik vertel je graag over de mogelijkheden.

Neem hier contact op

Lees hier meer over energiecoaching

Lees hier hoe Bio Energetische Therapie jou kan helpen
 
Wil jij patronen, die ontstaan zijn in het verleden doorbreken? Patronen en beschermingsmechanismen die jou als volwassene niet meer helpen en je regelmatig belemmeren. In de workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’, ga je stress ontstaan in het verleden neutraliseren.

Lees hier meer over de workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!