We creëren onze eigen ellende en waarom positief denken niet werkt

Bij een juiste levenswijze en instelling van de mens ontstaat er een mooiere en lichte wereld. Het is dan of er een muur wordt afgebroken. De hele wereld merkt dat en wordt gezond. Dat zorgt voor ons mensen voor grote vreugde en vrede.

Zolang er daarentegen haat, hebzucht, wraak, agressie en oneerlijkheid is onder de mensen, zullen we dat in de wereld terugzien. Bijvoorbeeld in de vorm van een natuurramp, aardbeving of pandemie.

Hoe werkt dat dan precies?

Het heeft alles te maken met bewustzijn. De meerderheid van de mensen weet niet, dat wij met ons bewustzijn onze eigen realiteit en wereld creëren. 

Ieder mens heeft een afzonderlijk bewustzijn. Het bewustzijn van alle mensen tezamen noemen we het collectieve bewustzijn. De wereld zoals wij die zien is een spiegel van ons individuele bewustzijn (micro-niveau) en van ons collectieve bewustzijn (macro-niveau).

Hoe meer mensen bijvoorbeeld zeggen, denken en geloven: ‘Er komt een tweede golf’, hoe groter de kans van slagen…….

Dat is de kracht van alle gedachtes van alle mensen tezamen, het collectieve bewustzijn. Wanneer je je hiervan bewust bent kun je dus ook iets anders en mooiers gaan manifesteren in plaats van onbewust iets negatiefs te creëren. Te beginnen bij jezelf, op micro-niveau. 

Je bent niet schuldig, wél verantwoordelijk!

Mensen zijn zich niet bewust dat ze met hun eigen gedachtes, overtuigingen en gevoelens hun eigen werkelijkheid en leven creëren. Onbewust creëren ze zo ook hun eigen ellende. 

We geven vaak anderen, de regering, de maatschappij, de situatie of de omstandigheden de schuld van onze problemen. Alles is erop gericht om de ander of de omstandigheden te veranderen. Dat werkt doorgaans niet. Een ander en de situatie laten zich moeilijk veranderen. 

Zolang we iets buiten onszelf aanwijzen als de oorzaak van onze problemen, houden we onbewust onze problemen in stand. 

Zo binnen zo buiten!

Afhankelijk van hoe jij je van binnen voelt, wat je denkt en wat je gelooft, is bepalend voor hoe jouw buitenwereld eruitziet. 

Als je diep vanbinnen gelooft dat iets je niet gaat lukken of dat het niet voor jou is weggelegd, dan zal dat zo zijn. Zelfs wanneer je aan de buitenkant iets anders laat zien, door bijvoorbeeld te zeggen dat je er wél in gelooft of door je naar de buitenwereld toe zelfverzekerd voor te doen. 

De uitkomst zal uiteindelijk zijn dat er iets gebeurt waardoor het je niet lukt. En dan zeg je: Zie je wel het is niet voor mij weggelegd’. Jouw binnenkant, je onderbewustzijn, dat wat je diep van binnen gelooft, wint altijd!

Wanneer je in je buitenwereld iets wilt veranderen, zal je eerst vanbinnen iets moeten veranderen

Wanneer het gaat om het zoeken naar een oplossing voor onze problemen, pijn en verdriet, zoeken we doorgaans op de verkeerde plek. We zoeken het buiten onszelf. De vervelende buurman, de lockdown, de irritante collega op je werk etc. Als je iets wilt veranderen in je omgeving, zal je in plaats van iets of iemand de schuld te geven, eerst bij jezelf naar binnen moeten gaan.  

Wat ik dan vaak zie is dat mensen diep gaan nadenken en proberen met hun hoofd een oplossing te bedenken. Daar komen ze dan niet uit en dat is ook niet zo gek, want de antwoorden vind je niet in je hoofd. 

Positief denken is niet genoeg

Ons onderbewustzijn is vele malen groter en sterker dan ons denken (bewustzijn) en zal daarom altijd bepalen wat er gebeurt. Dat is ook precies de reden waarom positief denken maar deels werkt.

Als je blijvend verlost wil worden van pijn, vermoeidheid en problemen, lees dan hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen.

Lees hier meer over Bio energetische therapie

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!