Wat wil buikpijn je vertellen?

Als je eten niet goed is gevallen of als je iets verkeerds hebt gegeten, kan je daarna last krijgen van je buik. Ook als je allergisch bent voor bepaalde voedingsstoffen, bijvoorbeeld gluten kan dat een vervelende reactie geven. Een aangepast dieet kan dan helpen de buikklachten te verminderen. 
 
Wanneer voeding of een kwaal niet de oorzaak is
 
Heb je regelmatig last van buikpijn of een opgezette buik en er is géén aanwijsbare relatie met voeding, dan is er mogelijk iets anders aan de hand. 
 
Ga dan altijd naar een arts en laat onderzoeken of er sprake is van een medische oorzaak. Wanneer er geen oorzaak te vinden is voor de buikpijn, wordt vaak al snel gezegd: ‘Het zit tussen je oren, maak je niet druk, het gaat vanzelf weer over.’
Voor veel mensen een dooddoener!
 
Een opgezette buik door een gehaast leven?
 
We rennen vaak maar door en door. We denken dat we niet anders kunnen en wel zullen moeten. De spanning van het haasten en moeten kunnen zich dan letterlijk vastzetten in je buik. Met als gevolg een opgezette buik en buikpijn.
 
Vraag jezelf daarom eens af of je alle activiteiten wel moet doen. Moet je altijd naar alle feestjes, verjaardagen en vergaderingen? Is het écht nodig om in de avonduren, weekenden of tijdens je lunchpauze door te werken in plaats van te ontspannen en rust te nemen?
 
Tekort aan energie?
 
Merk je dat je vaak moe bent en weinig energie hebt, dan kan dat ook buikklachten veroorzaken. Het is dan belangrijk dat je de oorzaak van je energietekort aanpakt. Daardoor kun je je fitter gaan voelen en kunnen buikklachten verdwijnen of verminderen. Lees hier meer over energie coaching
 
Het vervelende is dat de oorzaak van je vermoeidheid niet altijd duidelijk is. Of je begrijpt wel waarom je moe bent, maar daarvoor is niet direct een oplossing. Lees hier hoe een energiebehandeling je kan helpen
 
 Je maakt je zorgen?
 
Slecht slapen, je zorgen maken of piekeren kan de oorzaak zijn van lichamelijke klachten. Dat kan dus ook tot gevolg hebben dat je last krijgt van buikpijn, maar wat wil de buikpijn je nu precies vertellen? 
 
Ben je bang dat je iets niet kunt?
 
Ieder mens zit boordevol potentie en talenten. Deze bevinden zich in je buik, jouw waardevolle gouden inhoud. Wanneer je je talenten niet goed weet te sturen, twijfelt aan jezelf of jezelf naar beneden haalt, kun je last krijgen van je buik.
 
Je twijfelt bijvoorbeeld aan de weg die je genomen hebt. Of je wel de goede keuze hebt gemaakt. Je voelt je onzeker en bent bang om het verkeerd te doen. Bang voor wat er gaat gebeuren. Je ziet de dingen dan vaak zwarter dan ze zijn. Je kan gewoonweg niet meer, het beneemt je de adem en je voelt je nerveus. 
 
Wanneer we onszelf onvoldoende vertrouwen en bang zijn iets niet te kunnen of goed te doen, hebben we de neiging buiten onszelf te grijpen. We zullen en moeten en vullen ons met mensen buiten onszelf. 
 
Ook kun je je ondankbaar voelen en afsluiten van het leven, de liefde en het gelukbesef. Je trekt je dan terug en krimpt angstig ineen. Op deze manier sta je onbewust verandering voor eigen geluk en welzijn in de weg en houdt de buikpijn onnodig lang aan. 
 
Hoe zou het zijn als……
 
Je je eigen kracht, talenten en kwaliteiten kunt zien, voelen en op een juiste manier kunt inzetten? Verlost van onrust en angst? Dat je vol zelfvertrouwen je creativiteit kunt laten stromen en naar buiten kan laten komen?
 
Word de meester van je leven en maak jezelf niet langer ongelukkig. Niemand heeft uiteindelijk iets over jou te zeggen, alleen jijzelf. Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!