Wat nekt je?

Een veel gehoorde klacht is dat mensen last hebben van pijn in hun nek. Ze wijten het aan een verkeerde houding of beweging, veel werken achter de laptop, hebben in de kou op de tocht gestaan en daardoor een stijve nek.

De eerste vraag die ik dan stel is: ‘Wat nekt je?’ 
 
Onze nek staat symbool voor balans, in de zin van hoe ontspannen we in het leven staan. Als je nekpijn hebt, stel jezelf dan de volgende vragen: ‘Wat maakt dat ik niet de rust en ontspanning kan vinden? Waar houd ik halsstarrig aan vast?
 
De werkelijke oorzaak van nekpijn
 
De dieperliggende oorzaak van nekpijn is dat je te hard voor jezelf bent. Op de eerste plaats wil je graag anderen behagen, maar op die manier zet je jezelf letterlijk en figuurlijk vast. Je verstijft en hebt het gevoel tekort te schieten. 
 
Je klampt je ergens aan vast, waardoor je jezelf pijn doet
 
Je houdt stijfkoppig vast aan een vooroordeel en verzet je tegen wat anderen tegen je zeggen. Overdreven trots, agressief, kritisch met een bekrompen geest vasthouden aan achterhaalde waarden, omdat je twijfelt aan je eigen waarde. Je voelt je emotioneel vastzitten.
 
Je kijkt slechts links en rechts en durft niet breder te kijken. Wat er dan gebeurt is dat we ons gaan vastklampen aan uiterlijke, materiële of andere minder belangrijke zaken. Door de oogkleppen kunnen we niet  breder meer zien. 
 
Miskenning van eigen kracht
 
De situaties waar je halsstarrig aan vasthoudt, zijn slechts een weerspiegeling van je innerlijke onzekerheid. 
 
Je vlucht weg. Te koppig, maar vooral te bang om te horen of te zien. Te bang om te buigen.  
 
Omdat je jezelf niet echt vertrouwt, kun je je niet flexibel opstellen. Je houdt krampachtig vast aan dingen buiten jezelf. Je miskent je eigen kracht en eigen gezag. Zo ben je onbuigzaam naar jezelf toe, boor je jezelf de grond in en houd je onnodig spanning vast. 
 
Stel je open voor je innerlijke wijsheid
 
Voel je krachtig in je zelf en neem van daaruit de leiding over je leven. Vlucht niet langer voor je innerlijke wijsheid en de boodschappen die anderen voor je hebben. Klamp je niet langer vast. Ben zacht, buigzaam en open. Wees trots op je werkelijke waarde. Stel je soepel en in liefde open naar anderen.
 
Durf je open te stellen voor het standpunt van anderen, zonder je bedreigd te voelen. Je bent veilig in jezelf. Innerlijke stevigheid zorgt ervoor dat je flexibel kunt zijn.
 
Op het moment dat je je zelfverzekerd openstelt voor je innerlijke kracht en wijsheid, kun je je ook op buigzame wijze openstellen voor anderen en de buitenwereld. De kans is groot dat je nekpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon!
 
Wil je definitief afrekenen met onzekerheid en negatieve en verstikkende gedachtes die je afremmen?
Lees hier hoe je angst en onzekerheid kunt overwinnen

Bio Energetische Therapie
 
Bij Bio Energetische Therapie wordt er contact gemaakt met je onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De therapeut praat tegen de ‘olifant’ terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand gebracht (geen hypnose), tijdens de behandeling kun je gewoon blijven communiceren.

Lees hier meer over Bio energetische therapie
 
Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling


Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!