Wat is de werkelijke oorzaak van hooikoorts?

Hooikoorts wordt veroorzaakt door de pollen van grassen, planten en bomen. In de bloeitijd kun je er dus last van hebben. Veel voorkomende
klachten zijn: niesen, tranende en jeukende ogen, verstopte neus, benauwdheid en koortsachtige klachten.  

Waarom heeft de één er wel last van en de ander niet?

Pollen zijn er in deze tijd van het jaar in overvloed, maar niet iedereen heeft last van hooikoorts. De grote vraag is waarom de ene mens wél allergisch reageert op pollen en de andere niet. 

De pollen zijn niet de échte oorzaak, maar slecht een trigger voor onderliggende problemen. Uit eigen ervaring weet ik dat mensen met hooikoorts vaak gevoelige mensen zijn. 

Mensen met veel kwaliteiten en mogelijkheden die zichzelf inhouden. Ze durven zich niet helemaal te laten zien en uit te leven zoals ze werkelijk zijn. Vaak omdat ze bang zijn voor de reacties uit de buitenwereld.

Gevoelens worden vastgehouden

Uit angst niet goed genoeg te zijn of bang voor kritiek houd je je in. Het is een allergie voor jezelf, een allergie tegenover je eigen natuur. Je houdt je gevoelens in omdat je jezelf onvoldoende vertrouwd. Het is een allergie voor je eigen aard die zich uit en geprojecteerd wordt in een allergie voor pollen. 

Nies jij je talenten uit?

Zoals je het stuifmeel uit niest, zo nies je ook je eigen kwaliteiten en talenten uit!

De dieperliggende oorzaak van hooikoorts is zelfverstikking. Je voelt je minderwaardig of schaamt je. Je denkt niet goed genoeg te zijn en je lelijke kanten te moeten verbergen. Je houdt je in en tegelijkertijd houd je je star vast aan een sterk vastgeroest innerlijk patroon. 

Dit alles kan een gevoel van onveiligheid in jezelf geven. Je zoekt dan naar houvast buiten jezelf. Zolang je echter houvast blijft zoeken buiten jezelf, houd je het angstige gevoel in jezelf in stand. Iets buiten jouzelf moet je dan redden. Op deze manier leer je niet om op jezelf te vertrouwen en blijf je onzeker.  

Perk jezelf niet langer in!

Ga je waarde zien en je mogelijkheden ontwikkelen. Houd je niet langer in en laat al je kwaliteiten, talenten en ideeën vrij stromen. Breng ze naar buiten!

Jij bent jij! Je bent uniek en door niemand te vervangen. Aanvaard jezelf voor de volle 100% en ben trots op jezelf. Door op de eerste plaats het mooie in jezelf te zoeken en jezelf niet langer af te sluiten reken je af met hooikoorts. 

Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Wil je alvast zelf aan de slag?

Start vandaag nog met de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen


Wil je een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!