Wat als de pleuris uitbreekt?

Wat als ik mijn baan verlies? Wat als ik ziek word? Wat als mijn auto niet door de keuring komt? Wat als ik een slechte beoordeling krijg? Wat als ik mijn examen niet haal? Wat als ik de huur niet meer kan betalen? Wat als ik de verkeerde kleur verf voor mijn huis kies?

Veel stress ontstaat in ons hoofd. Gedachtes die met je aan de haal gaan. Je denkt bijvoorbeeld ‘Wat als het huis niet verkocht wordt?’ Vervolgens wordt je piekerfabriek geopend en komen er allerlei doemscenario’s voorbij. Je ziet jezelf al zitten met twee hypotheken en geen cent te makken.

Het zijn onze eigen negatieve gedachtes die ons stress bezorgen.

Je maakt je zorgen over iets wat er nu (nog) niet is en waarschijnlijk ook niet gaat komen of gaat gebeuren. En ook al gebeurt het wel dan nog heeft je zorgen maken geen zin, omdat het de zaak niet verandert je raakt er alleen meer gestrest door.

In het hier en nu is er geen probleem.

We piekeren en stressen over iets wat er gebeurd is in het verleden of over iets waarvoor we bang zijn dat gaat gebeuren in de toekomst.
Op het moment zelf dat je aan het piekeren bent is er eigenlijk niets aan de hand, maar het gaat aan je voorbij omdat je druk aan het piekeren bent.

We pijnigen onszelf met onze eigen negatieve gedachtes.

Het zijn onze eigen gedachtes waarmee we onszelf blijven pijnigen over wat er gebeurd is of kan gaan gebeuren. Op het moment dat je terugdenkt aan een nare gebeurtenis in het verleden voel je de pijn en verdriet van toen weer in je lichaam. Hetzelfde gebeurt als je denkt aan dingen die kunnen gaan gebeuren. Bij de gedachte dat je in financiële problemen gaat komen slaat de angst je al om het hart. In het huidige moment zijn er helemaal geen geldproblemen maar toch voel je het wel in je lichaam, bijvoorbeeld in de vorm van druk op je borst of hartkloppingen.

Waarom lukt het niet om negatieve gedachtes los te laten?

Mensen zeggen regelmatig: ‘Ja ik weet het, ik moet positief denken’ of ‘Ik moet het gewoon loslaten en mij geen zorgen maken’. Of ze zeggen dat ze positief denken maar dat het zo niet voelt. Ze ervaren desondanks toch lichamelijke of emotionele onrust.
Ons brein is zo geprogrammeerd dat wanneer er iets gebeurt onze eerste gedachtes vaak vanuit angst zijn. Bang dat iets negatieve consequenties zal hebben of bang dat je tekortkomt, of dat iets niet lukt of dat je iets niet kunt.

Op de automatische piloot reageren we vanuit angst.

Dit gebeurt onbewust, deze negatieve gedachtes zijn er gewoon die kun je niet stoppen. Je kunt deze gedachtes niet wegdenken. Je hebt het vast weleens geprobeerd, om er vervolgens achter te komen dat het niet werkt en dat het alleen maar erger wordt. Alles wat je aandacht en energie geeft groeit uiteindelijk.

Geef aandacht aan dat wat je energie geeft en verder helpt.

Sta jezelf toe dat je negatieve gedachtes hebt en dat deze er gewoon mogen zijn. Stop met het bieden van weerstand ertegen. Erken daarentegen je gedachtes en gevoelens door ze er gewoon te laten zijn en ze te benoemen. Vervolgens bepaal je zelf hoeveel aandacht je deze negatieve of niet helpende gedachtes wilt geven. Wetende dat alles wat je aandacht geeft groeit!

Wat als het niet lukt?

Het lijkt heel eenvoudig, focussen op dat wat goed gaat en acceptatie van dat wat niet fijn is of je niet direct verder helpt. Maar wat als het toch niet lukt? Je doet er alles aan om positief te blijven en te focussen op wat goed gaat en toch blijf je onrustig, gestrest of moe. De kans is groot dat er in je onderbewustzijn gedachtes, overtuigingen of gevoelens zitten, die ervoor zorgen dat het niet lukt.
Onbewuste overtuigingen die er niet in geloven, stemmetjes die zeggen dat het toch niet gaat lukken of geloven dat je het niet waard bent om gelukkig te zijn.

Je onderbewustzijn wint altijd van je bewustzijn.

Je onderbewustzijn is vele malen sterker dan je bewustzijn. Je kunt nog zo je best doen om positief te blijven en niet te piekeren, je onderbewustzijn wint altijd. Bio Energetische Therapie kan je helpen inzicht te krijgen en af te rekenen met de belemmerende stemmen en overtuigingen uit je onderbewustzijn. Hierdoor krijg je meer energie, je staat positiever in het leven, krijgt meer voor elkaar en je ervaart meer rust en ontspanning.

Wil je meer weten over Bio Energetische Therapie lees hier verder

Bio Energetische Therapie is één van de krachtigste methodes om je zelfvertrouwen te vergroten en weer in je eigen kracht te komen.

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning.

Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met energetische therapie. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie, lichamelijke klachten kunnen afnemen en je ervaart meer rust en ontspanning.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

AGENDA

Donderdagavond 2 februari 2017 workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’ 
In deze workshop maak je kennis met je innerlijk kind en wordt stress ontstaan in het verleden geneutraliseerd.

Lees hier meer over deze workshop

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!