Wacht niet, het leven is nu!

Je bent met iets bezig maar in je hoofd ben je alweer met het volgende bezig wat moet gebeuren of je gedachten dwalen af naar een gebeurtenis eerder die dag.

In gedachten verzonken

Leven in het hier en nu betekent dat je aandacht hebt voor wat er nu is. Dat je helemaal bewust bent van wat er gebeurd en waar je nu mee bezig bent.

Herken je het? Je hebt het druk en iedereen lijkt iets van jou te willen. Je neemt even de tijd om te ontspannen, maar in plaats van te genieten van het moment ben je in gedachten bezig met je werk of je volle wasmand en berg strijk.

In iedere seconde schuilt geluk

Hoezeer we ons ook bezighouden met straks, straks bestaat niet. Hoe vaker je je aandacht in het moment kunt houden des te aangenamer je leven zal worden.

Geluk schuilt niet in straks. Hoe vaak zeggen we niet ‘straks voel ik me wel beter’, ‘binnenkort zal ik gelukkiger zijn en meer rust krijgen’ of ‘straks heb ik eindelijk tijd om lekker te genieten’.

Er bestaat echter niet zoiets als je ‘straks’ goed voelen. Je voelt je goed of je voelt je niet goed. En in ieder moment kun je die keuze opnieuw maken. Hoe vaker jij momenten beleeft waarin je je goed voelt, des te gelukkiger je je zult voelen.

Probeer te genieten van ieder ‘nu’

Door constant te leven in de toekomst of het verleden ontneem je jezelf de mogelijkheid om nu gelukkig te zijn en dat is zonde.

Wat je ook doet, houd je aandacht erbij. Geen mailtjes lezen tijdens een telefoongesprek, maar geef het gesprek je volle aandacht. Het is eigenlijk heel simpel, eet als je eet, loop als je loopt en spreek als je spreekt.

Het gaat erom dat je kiest voor wat je doet en dat je dat met alle aandacht doet. De kamer stofzuigen en schoonmaken wordt dan geen moeten, maar iets waar je de tijd voor neemt.

Het leven begint niet als onze problemen zijn opgelost. Als je wacht op de toekomst, is de toekomst wachten!

Meer leren over leven in het nu?

Wil je verder ontdekken hoe je iedere dag kunt leven in het nu en zo gelukkiger kunt worden?

Klik hier om je aan te melden voor een coachgesprek

Wil jij ‘straks’ je hart openen en de energie van je hart ontdekken? Meld je dan nu aan voor de workshop ‘De energie van Liefdeskracht’ op donderdag 12 september.

Klik hier om meer te lezen over deze workshop

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!