Wacht niet, het leven is Nu!

Je bent met iets bezig maar in je hoofd ben je alweer met het volgende aan de gang. Iets wat nog moet gebeuren of je gedachten dwalen af naar een gebeurtenis eerder die dag.

In gedachten verzonken

Leven in het hier en nu betekent dat je aandacht hebt voor wat er nu is. Dat je helemaal bewust bent van wat er gebeurt en waar je nu mee bezig bent.
Herken je het? Je hebt het druk en iedereen lijkt iets van jou te willen. Je neemt even de tijd om te ontspannen, maar in plaats van te genieten van het moment ben je in gedachten bezig met je werk of je volle wasmand en een berg strijk.

Straks bestaat niet!

Hoezeer we ons ook bezighouden met straks, straks bestaat niet. Hoe vaker je je aandacht in het moment kunt houden des te leuker en plezieriger je leven zal worden.

Geluk bevindt zich niet in straks. Hoe vaak zeggen we niet ‘Straks voel ik me wel beter’, ‘Binnenkort zal ik gelukkiger zijn en meer rust krijgen’ of ‘Straks heb ik eindelijk tijd om lekker te genieten’.

Er bestaat echter niet zoiets als je ‘straks’ goed voelen. Je voelt je goed of je voelt je niet goed. En in ieder moment kun je die keuze opnieuw maken. Hoe vaker jij momenten beleeft waarin je je goed voelt, des te gelukkiger je je zult voelen.

Geniet van ieder ‘nu’

Door constant te leven in en bezig te zijn met de toekomst of het verleden ontneem je jezelf de mogelijkheid om nu gelukkig te zijn en dat is jammer.
Wat je ook doet, houd je aandacht erbij. Geen mailtjes lezen tijdens een telefoongesprek, maar geef het gesprek je volle aandacht. Het is eigenlijk heel simpel, eet als je eet, loop als je loopt en spreek als je spreekt.
Het gaat erom dat je kiest voor wat je doet en dat je dat met volledige aandacht doet. De kamer stofzuigen en schoonmaken wordt dan geen moeten, maar iets waar je de tijd voor neemt.

Het leven begint niet als onze problemen zijn opgelost. Als je wacht op de toekomst, zal je toekomst bestaan uit wachten! Met andere woorden je bent dan je hele leven bezig met wachten op een betere toekomst. Dus stop met wachten en leef in het nu.

En nu nog doen!

Zit je meer in je hoofd dan in het nu? Voel je regelmatig onrust en spanning of heb je weinig energie. Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Bio Energetische Therapie is één van de krachtigste methodes om weer in je eigen kracht te komen.

Lees hier meer over Bio Energetische Therapie

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!