Waarom slaaptips niet werken

Wanneer je niet kunt slapen en schaapjes tellen niet werkt!

Slecht slapen is een veel gehoorde klacht. We slapen allemaal wel eens een nacht wat minder goed. Je gaat dan de volgende dag wat eerder naar bed, maakt een goede nacht en de dag erna voel je je weer topfit. So far so good! 

Het wordt vervelend wanneer je meerdere nachten achter elkaar slecht of helemaal niet kunt slapen. De vermoeidheid neemt toe, waardoor je overdag niet goed kunt functioneren. Je hebt moeite met concentratie en laat steken vallen in je werk. Je bent snel geïrriteerd en hebt een kort lontje of reageert heel emotioneel. Het enige wat je kunt denken is: ‘Ik hoop dat ik vannacht wél kan slapen.’ 

Ben je klaar met schaapjes tellen?

Wanneer je alleen bezig bent met het moeten kunnen slapen, houd dat je waarschijnlijk alleen nog maar meer uit je slaap. Dan wordt het een dingetje en werken de vele slaaptips, zoals schaapjes tellen, beker warme melk, geen alcohol en cafeïne, ook niet meer. 

Dan maar een pilletje voor het slapengaan?

Met een slaappil los je het werkelijke probleem van je slapeloosheid niet op, bovendien werkt het verslavend en kom je er moeilijk weer vanaf. 

De werkelijke oorzaak van slapeloosheid

Het onderliggende probleem bij slapeloosheid is vaak angst en nodeloos oneindig gepieker. Je ziet alles zwarter dan het is en je bent bang dat het je allemaal niet zal lukken. Je vertrouwt jezelf en het leven niet en verwacht redding van buitenaf. 

Je gelooft niet in de mogelijkheid om zelf je leven te sturen. Je gelooft niet dat datgene wat goed voor je is zal gebeuren.

Bevrijd jezelf!

Pak zelf de regie over je leven in handen, zonder angsten. Probeer niet alles met je hoofd te begrijpen. Rem je ontwikkeling niet af met je angsten. Vertrouw op je intuïtie en innerlijke wijsheid en laat los. Voel je vrij!

In de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven! leer je hoe je angsten overwint, stopt met piekeren en loslaat. Lees hier meer en ga direct aan de slag!

Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.


Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling


Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!