Waarom overkomt mij dat nu altijd?

Waarom overkomt mij dat nu altijd?
‘Ja hoor, ik heb ook altijd pech, nu dit weer.’
‘Mij moeten ze ook altijd hebben.’
‘Bij mij kan nooit iets in een keer goed gaan.’
‘Heb ik weer!’

Herkenbaar? Heb jij soms het gevoel voor het ongeluk geboren te zijn?

Alles heeft een reden
Alles wat er gebeurt in je leven heeft een betekenis. In iedere gebeurtenis schuilt een boodschap en een kans om iets nieuws te leren.

Bijvoorbeeld om te leren jezelf volledig te accepteren of te leren je angst los te laten.

Waarom gebeuren deze nare dingen in ons leven?
De reden waarom je iets overkomt is om iets beter te maken voor jou in de toekomst. Bijvoorbeeld om je te helpen sterker te worden. Of om je te geven wat je nodig hebt om de ware liefde te vinden of je ergens thuis te voelen.

En dan struikel je zomaar……
Stel je doet continu dingen tegen je zin in omdat je omgeving bepaalt wat je wel en niet moet doen. Of je loopt op je werk alsmaar op je tenen. Het werk dat je doet druist tegen je gevoel in. Of je bent bang je werk niet tijdig af te krijgen en fouten te maken. Je voelt je opgejaagd, boos en geïrriteerd.

En dan ‘zomaar’ struikel je en breek je een arm of been. Of je maakt een verkeerde beweging en het schiet in je rug. Je wordt letterlijk stil gezet en kunt een tijdje niet werken. Onbewust en met de nadruk op onbewust heb je dit zelf aangetrokken.

Tijd voor bezinning
Stel jezelf niet langer de vraag ‘ Waarom overkomt mij dit nu weer? maar ‘Wat mag ik hier van leren voor een betere toekomst voor mijzelf?’

Pak dus je lessen! Doe je het niet, dan is de kans groot dat je gelijksoortige vervelende situaties blijft aantrekken. Net zo lang totdat je begrijpt wat het geschenk is van de vervelende gebeurtenis.

Hoe groter de gebeurtenis hoe groter het geschenk, hoe groter de verandering
Het goede dat voortkomt uit de moeilijke dingen die je zijn overkomen helpen je om meer jezelf te zijn. Om je af te helpen van dingen die niet langer bij jou passen. Om je te helpen ontdekken wie je echt bent, zodat je het leven kunt leiden, zoals het voor jou bedoeld is.

Het leven slaat je om de oren
Vaak als er nare dingen gebeuren houden wij onszelf groot en zijn we onnodig hard voor onszelf. Je blijft hangen in situaties die niet goed voor je zijn. Dit gebeurt vaak onbewust omdat je eigenlijk vindt dat je niet beter verdient.

En dan komt het leven en slaat je om je oren met een of andere ramp of moeilijkheid. Dan komt er een moment dat je denkt ‘ik krijg er genoeg van, ik verdien die ellende niet’.

Wil jij ontdekken wat de positieve boodschap is van de nare dingen die je meemaakt in je leven?
Wanneer je een moeilijke periode doormaakt of gewoon niet lekker in je vel zit, is het vaak moeilijk om de les of positieve boodschap te kunnen zien.

Wil jij graag inzicht en hulp hierbij? Ik help je graag.

Klik hier voor het maken van een afspraak

AGENDA

9 juli 2014 Workshop ‘De Energie van Liefdeskracht’

Last minute zomeraanbieding: € 25,00 (ipv normaal € 39,50)

Klik hier om je aan te melden

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!