slachtofferrol
slachtofferrol

Waarom overkomt mij dat nu altijd?

‘Ja hoor, ik heb ook altijd pech, nu dit weer.’
‘Mij moeten ze ook altijd hebben.’
‘Bij mij kan nooit iets in een keer goed gaan.’

Herkenbaar? Heb jij soms het gevoel voor het ongeluk geboren te zijn?

Alles heeft een reden

Alles wat er gebeurt in je leven gebeurt niet zomaar. Niks gebeurt voor niks! In iedere gebeurtenis schuilt een boodschap en een kans om iets nieuws te leren. Bijvoorbeeld om te leren jezelf volledig te accepteren of te leren omgaan met onverwachte gebeurtenissen.

Waarom gebeuren deze ‘nare’ dingen in ons leven?

De reden waarom je iets overkomt is om iets beter te maken voor jou in de toekomst. Bijvoorbeeld om je te helpen sterker te worden. Of om je te geven wat je nodig hebt om de ware liefde te vinden, of om je te helpen je angst los te laten.

En dan struikel je zomaar……

Stel je doet continu dingen tegen je zin in omdat je omgeving bepaalt wat je wel en niet moet doen. Of je loopt op je werk alsmaar op je tenen. Het werk dat je doet druist tegen je gevoel in. Of je bent bang je werk niet tijdig af te krijgen en fouten te maken. Je voelt je opgejaagd, boos en geïrriteerd.

En dan ‘zomaar’ struikel je en breek je een arm of been. Of je maakt een verkeerde beweging en het schiet in je rug. Je wordt letterlijk stilgezet en kunt een tijdje niet werken. Onbewust en met de nadruk op onbewust heb je dit zelf aangetrokken.

Tijd voor bezinning

Stel jezelf niet langer de vraag ‘Waarom overkomt mij dit nu weer? maar ‘Wat mag ik hiervan leren voor een betere toekomst voor mijzelf?’

Pak dus je lessen! Doe je het niet, dan is de kans groot dat je gelijksoortige vervelende situaties blijft aantrekken. Net zo lang totdat je begrijpt wat het geschenk is van de vervelende gebeurtenis.

Hoe groter de gebeurtenis hoe groter het geschenk, hoe groter de verandering

Het goede dat voortkomt uit de moeilijke dingen die je zijn ‘overkomen’ helpen je om meer jezelf te zijn. Om je af te helpen van dingen die niet langer bij jou passen. Om je te helpen ontdekken wie je echt bent, zodat je het leven kunt leiden, zoals het voor jou bedoeld is.

Het leven slaat je om de oren

Vaak als er nare dingen gebeuren houden wij onszelf groot en zijn we onnodig hard voor onszelf. Je blijft hangen in situaties die niet goed voor je zijn. Dit gebeurt vaak onbewust omdat je eigenlijk vindt dat je niet beter verdient.

En dan komt het leven en slaat je om je oren met een of andere ramp of moeilijkheid. Dan komt er een moment dat je denkt ‘ik krijg er genoeg van, ik verdien die ellende niet’.

Wanneer je een moeilijke periode doormaakt of gewoon niet lekker in je vel zit, is het vaak moeilijk om de les of positieve boodschap te kunnen zien.

Wil jij graag inzicht en hulp hierbij?

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Bio Energetische Therapie is één van de krachtigste methodes om weer in je eigen kracht te komen.

Lees hier meer over Bio Energetische Therapie

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!