Levensgeluk is heel eenvoudig
Levensgeluk is heel eenvoudig

Waarom levensgeluk heel eenvoudig is!

Vele jaren geleden zei een wijze vrouw tegen mij ‘jij bent een levensleraar’. Ik dacht huh hoe dan? Achteraf gezien heeft deze vrouw helemaal gelijk gehad. Als kind al speelde ik het liefst schooltje samen met een vriendinnetje. We waren allebei juf en hadden een eigen klas met denkbeeldige kinderen. Ik had in mijn klas een slim kind, een kind dat extra aandacht nodig had en een stout kind dat regelmatig op de gang werd gezet. 

Ik genoot ervan om het schrijven van woordjes en het maken van rekensommen zo goed en duidelijk mogelijk uit te leggen aan mijn denkbeeldige leerlingen. In de pauze gingen de juffen koffiedrinken met limonade, een koekje en een klein kleurpotloodje, dat was onze sigaret. 

In mijn leven en loopbaan is het helpen en iemand iets leren altijd een rode draad gebleven. Ik voelde altijd veel compassie voor mensen die het moeilijk hadden of net effe iets anders waren en zich niet begrepen of gehoord voelde. Ik vind het fijn om mensen een luisterend oor te bieden, te steunen en de weg te wijzen. Dat is iets wat in mij zit en wat naar buiten moet en wat mij gelukkig maakt. Noem het mijn zielsverlangen

Ieder mens heeft iets in zich dat zich wil uitten. Dat is het verlangen van onze ziel. De een wil de wereld redden, de ander vindt geluk in brood bakken, muziek maken, tuinieren, schrijven of een goede moeder zijn. Als we niet luisteren naar ons zielsverlangen en er geen werk van maken dan voelen we onszelf uiteindelijk doelloos of ontevreden. 

Ben je niet meer gelukkig in je werk? Lees hier hoe je weer op het juiste pad komt

In de loop van mijn leven is steeds duidelijker geworden wat mijn zielsverlangen is. Eigenlijk weet je het wel, maar het is vaak ons angstige hoofd dat denkt dat iets niet kan, toch niet gaat lukken of niet voor je is weggelegd. Eigenlijk is levensgeluk heel eenvoudig overwin je angst en ga doen waar je hart naar verlangt. 

Lees hier hoe je angst kunt overwinnen

We hebben allemaal een kwaliteit, talent of creativiteit gekregen. We zijn allemaal geboren met een verlangen in onze ziel. Iets wat door jou naar buiten gebracht wil worden. Iets waarmee je bijdraagt aan deze wereld. Iets waarmee je de wereld een beetje beter achterlaat. Iets wat jou en anderen gelukkig maakt. 

De vraag is of je dit verlangen leeft of dat je je laat weerhouden door angstige gedachtes. Die angstige gedachtes zorgen ervoor dat je ongetwijfeld excuses gaat vinden om iets toch maar niet te doen omdat het onmogelijk lijkt of veel te spannend is. 

Ik weet als geen ander hoe het is om door al die angsten heen te breken. Dat maakt dat ik mijn taak hier nog beter kan uitvoeren. 

Als bewustzijnscoach leer ik je wat je lichaam, pijn, lichamelijke klachten en emoties je willen vertellen. Welke les en boodschap er voor je inzit. Ik leer je hoe je alles in je leven onbewust zelf creëert. Als het resultaat van wat je hebt gecreëerd je niet bevalt leer ik je, hoe je het verandert. 

Laatst zei iemand: ‘Monique je hebt hier écht een gave voor.’ 

Na deze lieve woorden moest ik denken aan Beethoven die aan het einde van zijn leven zijn naam niet meer onder zijn symfonieën zette. Hij ondertekende ze met ‘door God gegeven’. 

Wat is het cadeau dat jij hebt meegekregen en mag uitdelen?

Wil je je levensgeluk verhogen? Snak je naar een ontspannen en energierijk (werk)leven?
Ga nu aan de slag en start vandaag nog met de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen


Wil je een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!