Waarom het niet lukt van je angst af te komen

Wij mensen kennen velerlei angsten, bang om te falen, bang niet goed genoeg te zijn of bang om onzeker over te komen. Maar ook angsten als hoogtevrees, bang voor de dood of vliegangst.

Ondanks dat we allemaal angsten hebben, de ene mens wat meer dan de andere, hebben we het er liever niet over. Angst wordt nog altijd geassocieerd met zwak zijn, en zeg nu eerlijk wie wil er nu zwak zijn?

De vraag is hoe kom je van je angst af? Door te doen alsof het er niet is? Je eigen angst te overschreeuwen of de lolbroek uit te hangen? Of door gewoon door te bijten en wat beter je best te doen?

Je hebt al van alles geprobeerd maar het lukt je niet.

Je wilt niets liever dan van je angst af en sterker in je schoenen staan. Je hebt er alles voor over, je gelooft erin, je zet door en toch lukt het je niet.

Ook al wil je graag verlost worden van je onzekerheid of angst, je hebt geloof in jezelf en je beschikt over doorzettingsvermogen, dan nog is het géén garantie dat het je lukt om ervan af te komen.

Waarom lukt het niet?

Ook al is je wil en doorzettingsvermogen nog zo groot, er is iets wat nog vele malen sterker en krachtiger is en dat is je onderbewustzijn.
Ons onderbewustzijn bevat ‘data’ zoals informatie, overtuigingen, ervaringen en angsten waarvan wij ons niet bewust zijn en die de gewenste verandering kunnen tegenhouden.

Ons Onderbewustzijn heeft een olifantengeheugen!

Je kunt je Onderbewustzijn vergelijken met een olifant. Je Bewustzijn of met andere woorden je wil is te vergelijken met de berijder van de olifant. Jij als berijder van de olifant wil dat de olifant in beweging komt en een bepaalde richting op gaat. Als de olifant daar geen zin in heeft, dan kun je duwen, trekken en slaan wat je wilt, maar de olifant blijft staan en er verandert niets. Je onderbewustzijn is dus vele malen sterker dan je wil.

Je onderbewustzijn is de baas!

Als je onderbewustzijn iets anders wil dan dat jij in gedachten hebt, dan kun je doorzetten en proberen wat je wil, maar dan gaat het niet lukken. Belangrijk is dus dat jouw Bewustzijn en Onderbewustzijn op een lijn komen met elkaar.

Bio Energetische Therapie

Bij Bio Energetische Therapie wordt er contact gemaakt met je Onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De Therapeut praat tegen de ‘olifant’ terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand (trance) gebracht. Het is géén hypnose. Je kunt tijdens de behandeling gewoon blijven communiceren.

Bio Energetische Therapie is één van de krachtigste methodes om definitief af te rekenen met angst.

Lees hier meer over Bio Energetische Therapie

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!