Waarom het niet lukt van angst af te komen

Wij mensen kennen velerlei angsten, bang om te falen, bang niet goed genoeg te zijn, gekwetst te worden of bang om onzeker over te komen. Maar ook angsten als hoogtevrees, bang voor de dood of vliegangst. Het angstzweet breekt je letterlijk uit en je hart gaat tekeer als een malle.

Ondanks dat we allemaal angsten hebben, de ene mens misschien wat meer dan de andere, praten we er liever niet over. Angst wordt nog altijd geassocieerd met zwak zijn en uiteindelijk wil niemand zwak zijn. 

Wel willen we het liefst zo snel mogelijk van het vervelende gevoel af, maar hoe? Door te doen alsof het er niet is en gewoon door te bijten? Je eigen angst te overschreeuwen of de lolbroek uit te hangen? Een antidepressiva of borrel te nemen? Allemaal dingen die misschien even helpen, maar uiteindelijk het werkelijke probleem niet oplossen. 

Je hebt al van alles geprobeerd maar het lukt je niet

Je wil niets liever dan van je angst af en rust in je leven. Je hebt er alles voor over, je gelooft erin, je zet door en toch lukt het niet.

Ook al wil je graag verlost worden van het nare gevoel van onzekerheid en angst, je gelooft in jezelf en je hebt veel doorzettingsvermogen, dan nog is het géén garantie dat het je lukt om ervan af te komen.

Waarom lukt het niet?

Ook al is je wil en doorzettingsvermogen nog zo groot, er is iets wat nog vele malen sterker en krachtiger is en dat is je onderbewustzijn.
Ons onderbewustzijn bevat veel informatie, zoals onze overtuigingen, ervaringen, angsten en gevoelens, waarvan wij ons niet allemaal bewust zijn en die een gewenste verandering kunnen tegenhouden.

Ons onderbewustzijn heeft een olifantengeheugen!

Je kunt je onderbewustzijn vergelijken met een olifant. Je bewustzijn of met andere woorden je wil is te vergelijken met de berijder van de olifant. Jij als berijder van de olifant wil dat de olifant in beweging komt en een bepaalde richting op gaat. Als de olifant daar geen zin in heeft, dan kun je duwen, trekken en slaan wat je wilt, maar de olifant blijft staan en er verandert niets. Je onderbewustzijn is dus vele malen sterker dan je wil. 

Je onderbewustzijn is de baas!

Als je onderbewustzijn iets anders wil dan wat jij in gedachten hebt, dan kun je doorzetten en proberen wat je wil, maar dan gaat het niet lukken. Belangrijk is dus dat jouw bewustzijnen onderbewustzijn op één lijn komen met elkaar.

Bio energetische therapie

Bij Bio energetische therapie wordt er contact gemaakt met je onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De therapeut praat tegen de ‘olifant’ terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand (trance) gebracht. Het is géén hypnose. Je kunt tijdens de behandeling gewoon blijven communiceren.

Lees hier meer over Bio energetische therapie

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!