Waarom alleen praten en doorzetten niet werkt bij problemen

Van nature ben ik een doorzetter. Vroeger zei mijn moeder altijd: ‘Als Monique iets in haar kop heeft dan heeft ze het niet in haar kont’.  Het moest en zou gebeuren. Was het niet linksom, dan wel rechtsom of desnoods er dwars doorheen. Ik ging net zolang door totdat ik een manier had gevonden en liet mij door niks of niemand uit het veld slaan. Opgeven was voor mij geen optie. 

Niet zo gek dus dat ik later ben afgestudeerd in het oplossingsgericht coachen. Nu weet ik dat alleen doorzettingsvermogen en praten over je problemen vaak niet voldoende is om ze écht op te lossen.

Doorzettingsvermogen zorgt voor beweging

Mensen die bij mij komen ongeacht met welke hulpvraag willen er altijd volledig voor gaan. Het zijn vaak doorzetters en ze nemen de volledige verantwoordelijkheid voor hun eigen levensgeluk. Het zijn mensen die er helemaal klaar mee zijn om bijvoorbeeld nog langer gebukt te gaan onder stress, spanning of lichamelijke klachten.

Mensen die te maken krijgen met vermoeidheid en spanning. Ze staan onder druk, worden geleefd en hebben hierdoor weinig energie. Ze zijn alsmaar moe en uiteindelijk laat hun lichaam hen in de steek. 

Maar het zijn wél doorzetters. Mensen die niet langer blijven sukkelen maar écht voluit willen leven in plaats van alsmaar bezig zijn te overleven. Ze nemen hiervoor de volledige verantwoordelijkheid. Opgeven is geen optie, ze zijn op zoek naar mogelijkheden hoe ze van hun klachten verlost kunnen worden of hoe ze hun problemen kunnen oplossen of loslaten.

Alleen praten en doorzetten is niet genoeg

Een goed gesprek met bijvoorbeeld een vriend, vriendin of coach, waarin je je hart kunt luchten is fijn. Het lost alleen niet altijd al je problemen op.

Alleen praten over je problemen is tijdrovend en geeft zeker niet altijd het gewenste resultaat. We kennen ook allemaal wel mensen die alleen maar kunnen praten over hun ellende, ziektes en problemen. Ze komen uiteindelijk geen streep vooruit en zakken steeds verder in hun slachtofferrol. 

De snelweg naar een ontspannen leven

Door alleen te praten totdat je een ons weegt, neemt de verwarring vaak alleen maar toe. Energie coaching bestaat uit korte verhelderende gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combinatie zorgt ervoor dat je nieuwe inzichten krijgt en de weg vooruit weer gaat zien. Je gaat je lichamelijk en geestelijk beter voelen. Je krijgt meer energie en zit lekkerder in je vel. 

Lees hier meer over Energie coaching

Zelfs als je geen prater of doorzetter bent kun je verlost worden van angsten en problemen

Ben je helemaal geen prater of doorzetter of ben je iemand die graag alles zelf oplost en een ander niet met jouw sores wil belasten?

Lees hier hoe Bio Energetische Therapie je kan helpen

Je kunt ook direct zelf aan de slag! Lees hier meer over de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven!  Ja, ik ga direct aan de slag!

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen


Wil je een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!