Waar vind je het ware geluk?

‘Ongeluk zit in een klein hoekje, in de rest zit geluk!’

Wij mensen zijn allemaal op zoek naar vreugde en geluk. Op zoek naar de ware liefde die jou gelukkig maakt. Op zoek naar die ene exclusieve tas, horloge of paar schoenen waar je heel blij van wordt. We willen blij, tevreden en gelukkig zijn en zoveel mogelijk genieten van het leven.

Geluk zoeken we vaak in dingen die buiten onszelf liggen. In materiele zaken zoals een mooi huis, een luxe auto of een dure jurk. Maar ook in immateriële zaken zoals een perfecte partner, een lieve vriend(in), een betrouwbare werkgever of een heerlijke vakantie. Dit is het soort geluk dat komt en gaat.

GELUK DAT WE BUITEN ONSZELF ZOEKEN KOMT EN GAAT

We ervaren dit geluk op het moment dat onze wensen en verlangens in vervulling gaan. Maar het verdwijnt als sneeuw voor de zon op het moment dat bijvoorbeeld blijkt dat je huis onverkoopbaar is, je je baan verliest, je in financiële problemen komt, je een goede vriend verliest of je partner je verlaat.

DE OMSTANDIGHEDEN BEPALEN HOE WE ONS VOELEN

Afhankelijk van de situatie waarin we verkeren voelen we ons gelukkig of niet. Omdat ons leven continu verandert en niets hetzelfde blijft, gebeuren er fijne maar ook minder leuke dingen. Het is altijd een afwisseling van leuk en niet leuk. Met als gevolg dat we ons het ene moment goed en dan weer minder goed voelen.

TWEE SOORTEN GELUK

Er zijn twee soorten geluk. Het ene is het geluk dat komt en gaat, zoals hierboven beschreven. Het andere is een soort geluk dat altijd aanwezig is.
Dit is het soort geluk dat niet afhangt van spullen, mensen, dingen of omstandigheden. Dit soort geluk staat ook los van wat we doen of hebben bereikt.

GELUK IS EEN INSIDE JOB

Een jaar of tien geleden lag ik in het voorjaarszonnetje op een yogamat in het gras. Ik heb toen voor het eerst in mijn leven, het ware geluk in mezelf mogen ervaren. We hebben allemaal weleens een geluksmomentje of een geluksgevoel, maar dit was zo intens en bijna niet in woorden te vatten. Ik voelde een diepe verbinding met de aarde waarop ik lag en alles om mij heen. Grenzen vervaagden en ik voelde mij zielsgelukkig. Op dat moment maakte ik contact met mijn ziel. Ik besefte dat geluk in mezelf zit en dat ik er contact mee kan maken.

In onze diepste kern zit geluk, liefde en tevredenheid. Geluk is onze ware aard. We hoeven dus niet op zoek te gaan naar geluk want we hebben het al. We zijn het!

Dit soort geluk is in onszelf aanwezig en bedoelt voor jezelf én om uit te delen.

MAAK VERBINDING MET HET GELUK IN JEZELF

Hoe kun je verbinding maken met het geluk in jezelf, als je het niet voelt?
Je kunt het geluk in jezelf pas voelen en ervaren wanneer je hoofd rustig is en je helemaal ontspannen bent. Als je druk bent, weinig energie hebt of alsmaar aan het piekeren bent, kun je geen verbinding maken met de tevredenheid en het geluk in jezelf.

ERVAAR HET DIEPSTE GELUK IN JEZELF

Door je energie te verhogen ontspan je en maak je verbinding met het geluk in jezelf. Je maakt contact met je innerlijke wijsheid en je voelt de vreugde om wie je werkelijk bent.

Ja, ik wil mijn energie wel verhogen

Gebruik deze laatste en vaak drukke maand van het jaar om de weg naar binnen te gaan. Ontspan en pak je rustmomentjes, maak een heerlijke boswandeling, luister naar je favoriete muziek of geef jezelf een energiebehandeling cadeau en maak contact met het geluk en de wijsheid in jezelf.

Je maakt er daarna nog iets mooiers van door het geluk te delen met de mensen om je heen!

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je je energie verhogen en weer lekker in je vel zitten? Laat je begeleiden door EnergieRijk en kom snel tot een positief resultaat.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Definitief afrekenen met angsten?

Lees hier hoe je van je angst afkomt

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!