Voor wat hoort wat?

Geef jij zonder iets terug te verwachten? Vaak geven we met in ons achterhoofd het weer een keer terug te ontvangen of er zelf beter van te worden. 

Je bent er altijd voor een vriendin die het moeilijk heeft. Je biedt een helpende hand, een luisterend oor en staat 24/7 voor haar klaar. Op het moment dat jij het moeilijk hebt en wel wat steun kunt gebruiken heeft deze vriendin geen tijd voor je en laat je zitten. Je bent diep teleurgesteld en misschien wel boos. 

ONVOORWAARDELIJK GEVEN

Als je geeft geef dan altijd zonder iets van de ander terug te verwachten. Als je namelijk iets van de ander verwacht, maak je je afhankelijk van de ander en ben je per definitie niet vrij. 

Dan ben je teleurgesteld als je geen compliment krijgt voor al het gedane werk. Je voelt je niet gezien als je geen waardering krijgt voor je inzet. Natuurlijk is het fijn om een compliment te krijgen, maar maak jezelf er niet van afhankelijk om je goed te voelen. Want op het moment dat het compliment dan uitblijft voel jij je rot. Je denkt hoe zo dan? Waarna het piekeren en veroordelen kan beginnen. Op die manier zetten we onszelf vaak onbewust vast. 

GEVEN MET TWEE HANDEN!

Als je geeft in de verwachting iets terug te krijgen, dan geef je met één hand, terwijl je symbolisch de andere hand ophoudt. Geven zonder iets van de ander terug te willen is geven met twee handen. 

DEEL VANUIT JE HART

Doe niks tegen je zin of gevoel in en geef omdat je graag wilt geven. Geef en deel vanuit je hart dat maakt je blij en gelukkig. Het maakt niet uit of het nu gaat om het schenken van een cadeautje, een mooi gedicht of het geven van aandacht, liefde en erkenning. 

Je bent altijd vrij om te geven. Dus zet jezelf niet langer vast door iets terug te verwachten, dan word je ook niet teleurgesteld.  

WIE GOED DOET GOED ONTMOET

Wanneer je onvoorwaardelijk geeft vanuit je hart komt het altijd weer bij je terug. Misschien niet op hetzelfde moment of van dezelfde persoon, maar het komt naar je terug. Dit is één van de levenswetten. 

Door eerst jezelf liefde te geven en te delen, komt het bij je terug. 
Door eerst jezelf en anderen te waarderen, komt er meer waardering in je leven. 
Door eerst jezelf en anderen te accepteren, komt er meer harmonie in je leven.

Wat je verlangen ook is. Breng het eerst in jezelf, deel het uit, verwacht niets van de ander en het komt bij je terug!

OEFEN IN HET ONVOORWAARDELIJK GEVEN

Onvoorwaardelijk geven is in ons dagelijkse leven niet altijd eenvoudig. Dat vraagt om eerlijkheid naar jezelf. Help je de ander omdat je dat écht graag wilt óf om aardig en niet afgewezen te worden? Als je aardig gevonden en gezien wilt worden is het niet meer onvoorwaardelijk en verlang je iets terug voor je goede daad. 

Loop jij die bedelende zwerver voorbij en denk je ga maar werken voor je geld, dat moeten wij ook allemaal? Of geef je misschien een paar euro om jezelf beter te voelen en je schuldgevoel af te kopen?

Onvoorwaardelijk geven oefen je door te geven vanuit je hart, zonder oordeel en zonder er iets voor terug te verwachten. Je geeft uitsluitend omdat je goed wilt doen!

Geef jezelf in deze mooie decembermaand een speciaal cadeau! Nu met € 50,00 kortingLees hier meer over de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven! Ja ik geef dit mezelf cadeau!

Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Heb je iemand nodig die je de spiegel voorhoudt en helpt je lessen te ontdekken? Laat je begeleiden door EnergieRijk. 
Lees hier meer over energie coaching

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen


Wil je een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!