Veer in je …….

Voel jij je onzeker over hoe je eruit ziet? Lees in dit artikel hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten.

Focus op je pluspunten

We weten doorgaans heel goed wat er allemaal mis is met onszelf en wat we niet mooi vinden. Te dik, te dun, te grote oren, neus etc. Focus op je pluspunten en probeer de mooie dingen van jezelf op een rijtje te zetten. Bijvoorbeeld ‘ik heb mooie ogen of een volle bos met haar’.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Iedereen is uniek dus vergelijken heeft geen zin. En bovendien smaken verschillen. Jij vindt dat je een rare mopneus hebt, terwijl anderen het zouden beschrijven als een schattig neusje.

Denk niet voor anderen

‘Ze zullen me wel lelijk vinden’. Nee, dat weet je helemaal niet! Misschien denkt diegene wel helemaal niets. Sommige mensen zijn veel te druk met zichzelf en zijn echt niet zoveel bezig met wat jij doet, draagt en hoe je eruit ziet.

Neem complimentjes in ontvangst

Complimenten wimpelen we vaak af of we voegen er meteen iets negatiefs over onszelf aan toe. Stop hiermee! Neem vanaf nu complimenten met een glimlach in ontvangst en geniet ervan.

Sta stil bij wat je wel hebt

Je kunt helaas niet alles hebben. Misschien is je buik niet meer zo strak als vroeger, maar je hebt wel de liefste kinderen. Of je hebt een groot litteken in je hals, maar dankzij die operatie is wel je gezondheid verbeterd.

Wil jij je zelfvertrouwen een boost geven?

Ben je bang om te falen of fouten te maken? Heb je genoeg van dat eeuwige getwijfeld of je neiging om dingen vooruit te schuiven of te ontlopen? Wil je definitief afrekenen met je onzekerheid? Klik dan hier om te ontdekken of ik jou kan helpen. 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!