Vakantie maakt niet gelukkig!

Ben je lekker uitgerust na je vakantie? Heb je je vakantie nog tegoed of ben je blij dat je vakantie voorbij is en alles weer ‘gewoon’ is…..

Waarom gaan wij op vakantie?
Natuurlijk gaan we op vakantie om te genieten, uit te rusten en plezier te hebben. Maar misschien ook wel om onze relatie te redden, de kinderen een plezier te doen, onze problemen en verdriet te ontvluchten of de schone schijn voor de buitenwereld op te houden.

Uiteindelijk willen we maar een ding en dat is gelukkig zijn.
Maar wat nu als ons geluk met vakantie is? Als je de rust, ontspanning en geluk tijdens je vakantie niet kunt vinden.

Je vindt jezelf ondankbaar en schaamt je. Je mag van jezelf niet ontevreden zijn, er zijn namelijk ook mensen die niet op vakantie kunnen. Dus vertel je aan de thuisblijvers niet dat je de tent bent uitgeregend en de kinderen elkaar nog net niet de hersens hebben ingeslagen. Je vertelt niet over het geruzie en gezeur en de spanning die zo nu en dan om te snijden was.

We houden de schone schijn op.
Bij thuiskomst vertellen we aan iedereen die het maar horen wil, hoe leuk en gezellig we het hebben gehad. We vertellen alleen de leuke dingen omdat we niet willen dat andere mensen denken dat wij ontevreden of ongelukkig zijn.

Het is toch juist goed om je te richten op de positieve dingen in het leven?
Helemaal waar! Belangrijk daarbij is wel dat je eerlijk bent naar jezelf toe. Dus dat je je niet anders, mooier of gelukkiger voordoet dan je je voelt.

Dus als ik alles eerlijk vertel word ik vanzelf gelukkig?
Dit is niet helemaal waar. Veelal zal het de ander uiteindelijk een worst wezen of jij wel of geen leuke vakantie hebt gehad. Het punt is dat wij ons vaak anders voordoen omdat we bang zijn voor het oordeel van de ander. We zijn bang wat een ander ervan zal vinden of denken. Deze angst is vaak ten onrechte omdat de ander doorgaans met zijn eigen zaken en met zijn eigen geluk bezig is en dus niet wakker ligt van jou.

Hoe doe je dat, eerlijk naar jezelf zijn?
Gewoon door naar je lichaam te luisteren. Je lichaam geeft aan of iets wel of niet goed voor jou is. Je geest kun je voor de gek houden maar je lichaam niet.

Je lichaam liegt nooit.
Je lichaam spreekt altijd de waarheid. Negatieve ervaringen of gebeurtenissen worden namelijk ergens opgeslagen in je lichaam. De pijn, het verdriet maar ook de bijbehorende emoties zoals boosheid, schaamte of schuldgevoelens worden door je lichaam onthouden.

Op deze manier kunnen er na verloop van tijd blokkades in ons energiesysteem ontstaan. Met als gevolg lichamelijke klachten, onrust of vermoeidheid. Door de blokkade kan je energie niet meer vrij stromen en dat uit zich in lichamelijke klachten, zoals pijn in je nek, schouders, rug of hoofd.

Onze geest houdt ons voor de gek.
Zo kan het dus gebeuren dat je na je vakantie doodmoe bent. Of dat je tijdens je vakantie last hebt van migraine of dat het ‘zomaar’ in je rug schiet.
Onze geest doet ons dan graag geloven dat we een verkeerde beweging hebben gemaakt of dat het de schuld is van het koude zeewater.

De weg is naar binnen.
Diep van binnen weet je vaak wel waar de schoen wringt. Maar daar willen we niet naar toe. Te eng, te confronterend en daarom blijven we onszelf maar voor de gek houden en nemen onze pijn op de koop toe.

Wil jij je energie 52 weken per jaar laten stromen?
Wil jij meer ontspanning en rust in je leven?
Wil jij verlost worden van lichamelijke klachten?
Ben jij bereid de weg naar binnen te gaan?

Ik begeleid je graag!

Klik hier voor het maken van een afspraak

De gesprekken worden gecombineerd met een energiebehandeling waardoor er snel verbetering en vooruitgang optreedt.

AGENDA

Woensdagmiddag 10 juni
Workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
Lees hier meer over deze workshop

Dinsdagavond 16 juni
Workshop ‘De Energie van Liefdeskracht’
Lees hier meer over deze workshop

Zaterdag 26 september start van
Cursus ‘De Energie van Innerlijke Kracht’

Lees hier meer over de cursus

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!