slachtofferrol
slachtofferrol

Stressfactor nummer één!

Regelmatig plaats ik quotes op social media. Er ontstaan zo nu en dan ook discussies naar aanleiding van deze quotes. Mensen zijn het ermee eens of juist niet, of zien het toch net even iets anders. En dat is helemaal prima. Ik geloof namelijk niet in één werkelijkheid. Ieder mens kijkt namelijk met zijn eigen ogen, op basis van eerdere ervaringen, werk, opvoeding, overtuigingen, normen en waarden etc. Dé werkelijkheid is hoe jij hem ziet. En dat is dus voor iedereen anders.

Gebeurtenissen hebben geen betekenis

Gebeurtenissen in je leven zijn gebeurtenissen, niet meer en niet minder. We geven met onze eigen gedachten over de gebeurtenis, betekenis aan de gebeurtenis. Iets is leuk, goed, fout, vervelend etc.
Eenzelfde gebeurtenis kan dus door mensen verschillend worden ervaren. Dit is afhankelijk van de inhoud van de gedachtes die ze over de gebeurtenis hebben. Mensen zouden alleen dan allemaal dezelfde ervaring hebben als ze geen tijd zouden hebben om te denken.

Een gebeurtenis is in essentie neutraal

Niets heeft betekenis behalve de betekenis die jij er zelf aan geeft. Iets gebeurt gewoon, het is in essentie neutraal. Je eigen denken erover maakt dat je iets fijn of vervelend vindt, iets belangrijk of niet belangrijk, iets goed of afkeurt etc. Betekenis geven is dus een volledig persoonlijk innerlijk proces.

Verander je keuze van gedachten

Dingen gebeuren zoals ze gebeuren, dat kun je niet veranderen. Wat je wél kunt veranderen zijn je gedachten over de gebeurtenis.
Gedachten zijn namelijk ideeën die jij verzint. De gebeurtenissen in je leven verzin je niet, maar wel je gedachten erover.

We denken vaak het allerergste!

Onze gedachten hebben vaak niets te maken met de echte werkelijkheid. Ze hebben wel alles te maken met de door ons ingebeelde vertekende werkelijkheid.
Als je je baan verliest denk je bijvoorbeeld: ‘Ik kom nooit meer aan het werk. Wie zit er nu nog op mij te wachten? Ik kan mijn rekeningen zo niet meer betalen en zal mijn huis moeten verkopen.’
Op deze manier praten we onszelf met onze eigen gedachtes angst aan en creëren we stress.

We ervaren spanning door onze eigen gedachtes

Er gebeurt iets en vervolgens hebben we allemaal gedachtes over dingen die er zouden kunnen gaan gebeuren. Dus gedachtes op basis van een ingebeelde werkelijkheid.
Als er geen gedachte is, is er ook geen probleem. Het is het verhaal dat we onszelf vertellen en vervolgens gaan geloven, wat ons in de war brengt.
Ben jij in staat om te blijven bij de waarneembare werkelijkheid of ren je meteen door naar je ingebeelde waarheid?

Ik hoor het graag van je. Geef je reactie onderaan dit artikel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Bio Energetische Therapie is één van de krachtigste methodes om weer in je eigen kracht te komen.

Lees hier meer over Bio Energetische Therapie

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!