Stop met oorlog voeren in het klein

‘Zolang er boosheid en agressie is in ons mensen zal er oorlog zijn in de wereld’ 

Wij mensen creëren zelf onze buitenwereld. Ook de dingen die we niet willen en verafschuwen. We doen dat onbewust. 

Alle onvrede in de mensen bij elkaar opgeteld creëert onvrede in de wereld. Er wordt ook wel gezegd zo binnen, zo buiten. 

Wat jij doet, denkt, gelooft en voelt, dat zie je terug in de buitenwereld

Ben je zwanger? Dan zie je ineens overal kinderwagens en zwangere vrouwen. Heb je je oog laten vallen op een bepaald merk auto dan zie je deze vaker rijden. Voel je weerstand en schop je tegen dingen aan? Dan trek je daarmee nog meer situaties aan waar je je tegen verzet. Het werkt ook de andere kant op. Ga je glimlachend en dankbaar door het leven, dan krijg je meer om dankbaar voor te zijn. 

Ben je blij met wat je ziet in je buitenwereld? Ga dan op dezelfde voet door. Bevalt het je niet en raak je regelmatig verzeild in gedoe? Verander dan iets in jezelf. 

Het begint altijd bij jezelf

Vaak denken we dat het allemaal toch geen zin heeft. Jij kunt dan wel vredelievend zijn, maar als al die andere mensen dat niet zijn blijft het oorlog en verandert er niks. We wijzen anderen als schuldigen aan voor alle ellende; de politiek, de boeren, de regeringsleiders, de radicalen etc. 

Op al die instituten en andere mensen in de wereld heb je niet direct invloed. Waar je wél invloed op hebt, is op jezelf. Dus stop met oorlog voeren in het klein. 

We creëren oorlog in onszelf

We creëren onbewust onvrede en oorlog in onszelf. Door te roddelen en kwaad te spreken over anderen. Door jezelf klein te houden of een ander te kleineren. Door ruzie te maken met je partner of je buurvrouw. Door een rotopmerking te maken naar een collega. Door niet eerlijk te zijn of door een ander te benadelen etc. etc. 

Dat wat er in ons mensen leeft zien we terug in onze buitenwereld

Gebeurt er iets in de buitenwereld wat ons niet bevalt dan hebben we daar doorgaans kritiek op en vinden er van alles van. Niet wetende dat we onbewust mede-creators zijn van deze puinhoop. 

Als er vrede is in de mens is er vrede in de wereld! En dat begint bij jezelf!

Is er altijd gedoe in je leven of raak je regelmatig verstrikt in conflicten? Geeft het je onrust en kost het je veel energie? 

Graag kijk ik samen met jou hoe je dit onbewust in je leven hebt aangetrokken en hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen. Lees hier hoe Bio energetische therapie werkt 

Ben jij op zoek naar werk dat je energie en plezier geeft?
Lees hier hoe EnergieRijk je kan helpen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!