Stop met jezelf te willen veranderen!

Vaak denken we dat gewoon er Zijn niet goed genoeg is.

Waarom is het zo moeilijk om gewoon te Zijn en waarom denken we dat we altijd van alles moeten doen?

Wij mensen hunkeren naar waardering en denken dat we eerst iets moeten doen voordat we die waardering krijgen. We doen dingen, soms ook tegen ons gevoel in om maar aardig gevonden te worden. De ander pleasen om er maar bij te horen of geliefd te zijn.

We schieten in de doe-modus.

We schieten onbewust in de doe-modus om maar niet te hoeven voelen. Zolang je bezig bent hoef je niet stil te staan bij jezelf of bij je gevoel. Je vlucht dan in je werk of je bent altijd in de weer voor anderen.

Bij binnenkomst op een feestje weet je jezelf geen houding te geven. Je rent de keuken in om te helpen of je ontfermt je over de aanwezige kinderen. Dit lijkt misschien behulpzaam maar eigenlijk loop je weg van jezelf.

Goed is niet goed genoeg.

We willen graag aan de verwachtingen van anderen voldoen en de mensen om ons heen niet teleurstellen. Je durft bijvoorbeeld geen nee te zeggen tegen een extra klus op je werk.

Je wilt alles goed en perfect doen. Op deze manier trek je van alles naar je toe met het gevaar jezelf voorbij te lopen. Je raakt geïrriteerd, je wordt moe en je batterij loopt langzaam leeg.

Waardering blijft uit.

Wanneer je dan ook nog niet de waardering krijgt die jij in jouw ogen verdient raak je teleurgesteld. Je gooit er nog maar een schepje bovenop en je probeert met alle geweld een meer succesvollere versie van jezelf te worden.

Stop met jezelf te willen veranderen.

Je hoeft jezelf niet te veranderen. Je bent namelijk precies goed zoals je bent. Je hoeft alleen maar jezelf te zijn. Zodra je accepteert dat je goed bent wie je bent, zonder iets te doen, zonder dat er perse iets veranderd moet worden, ga je ontspannen. En hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt. In deze rust en ontspanning gaan er dan vaak als vanzelf gewenste veranderingen plaatsvinden.

Heb jij de neiging om in de doe-modus te schieten en jezelf voorbij te lopen? Voel jij je regelmatig moe en wil je je energie weer opbouwen?

Lees hier hoe Energie Coaching je hierbij kan helpen

Er is een verschil tussen aardig doen en aardig zijn.

Als klein kind hebben we allemaal geleerd om aardig, beleefd en vriendelijk te zijn. Als volwassene zitten we vaak nog in dit automatische patroon. Op de automatische piloot stel je je dienstbaar, behulpzaam en aardig op, ook al voel je van binnen iets heel anders.

In de workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’ kun je afrekenen met automatische patronen ontstaan in je jeugd.

Lees hier meer over deze workshop

AGENDA

Donderdagavond 18 februari 2016 workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
In deze workshop maak je kennis met je innerlijk kind en ga je stress ontstaan in het verleden neutraliseren.
Lees hier meer over deze workshop

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier of ik jou kan helpen

Gratis oriënterend gesprek
Zit je veel in je hoofd en vind je het moeilijk om bij je gevoel te komen of twijfel je veel en weet je niet wat je precies wilt? Ik informeer je graag over de mogelijkheden van EnergieCoaching.
Neem hier contact op voor een gratis oriënterend gesprek

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!