Stop met het zoeken naar geluk!

Denk niet ‘ik moet nu genieten’ of ‘ik moet nu gelukkig zijn’. We zijn altijd maar op zoek naar het perfecte leven of de baan die het beste bij ons past en ons gelukkig maakt.

Geluk is net als alle andere emoties, het is er en je kunt er niet voor kiezen.

Je hebt alle emoties nodig om te weten wat geluk is. Je kunt niet kiezen voor alleen maar geluk, blijdschap of alleen maar pijn of verdriet. Zonder spanning weet je niet wat rust is. Zonder verdriet weet je niet wat vreugde is. Zonder moeheid weet je niet wat fit zijn is.

Accepteer al je emoties en wuif ze niet langer weg. Ben jij wel eens boos geweest dat je helemaal dichtklapte en niemand er iets van liet merken? Of dat je zo boos was dat je jezelf helemaal dreigde te verliezen? Je dingen hebt geroepen die je beter niet had kunnen zeggen. En dat je later spijt of schaamte voelde. Het liefste zou je alles terug willen draaien en zo snel mogelijk vergeten.

Waar het om gaat is dat je naar je emoties durft te kijken. Ook al ben je er niet trots op of schaam je je er misschien voor. Kijk naar je boosheid zonder erover te oordelen.

Kijken naar je emoties zonder te oordelen is nog niet zo makkelijk. Vaak vinden we dat we alle reden hebben om boos te zijn of dat de ander daar alle aanleiding toe geeft. Het is de schuld van de ander. Ook oordelen we doorgaans streng over onszelf. We zeggen dingen als ‘ik kan ook nooit normaal reageren’ of ‘het ligt allemaal aan mij’.

Je emoties zijn hier met een reden, ze zijn er om jou te dienen. Al je emoties maken deel uit van een waarschuwingssysteem, dat op jou is afgestemd. Je emoties zijn niet slecht, ze zijn er om jou de weg te wijzen. Dus luister en kijk ernaar en druk ze niet langer weg.

Wat je ook voelt, vreugde, irritatie, ergernis of blijdschap, het is iets wat op dit moment bij je hoort. Laat het gevoel er helemaal zijn.

Wat is de boodschap achter je emoties? Door goed te kijken en luisteren naar je emoties zul je in staat zijn er beter naar te luisteren en beter te voelen. Vraag jezelf eens af: ‘Waarom reageer ik nu zo boos of geirriteerd?’ of ‘Wat is wat ik in mezelf afwijs of verdring?’

Je leven wordt makkelijker als je het antwoord vindt op deze vragen.
Wil jij meer grip en inzicht krijgen op je emoties en zo de regie krijgen over jouw leven? Ik begeleid je graag en ga samen met jou op zoek naar jouw antwoorden.

Lees hier meer over mijn aanpak

AGENDA

Donderdagavond 5 februari 2015 ‘Workshop de Energie van Liefdeskracht’

Wil jij inspiratie voor een makkelijk en moeiteloos leven? Doe dan mee met deze workshop. Tijdens een gezellige en ontspannen avond leer en ervaar je:
hoe je meer rust, energie en geluk krijgt en inzicht in wat dit onbewust in de weg kan staan.

Lees hier meer over de workshop

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!