In de steek gelaten door je lichaam

‘Hoe gaat het met je? Ja goed hoor, druk hè en met jou? Lekker hoor, maar ik ga weer snel verder want ik heb het druk.’

We zijn druk, druk, druk en hierdoor negeren we soms onze eigen en elkaars ellende en problemen. We houden de schone schijn op, alles gaat goed en ondertussen onderdrukken we onze gevoelens.

Ons lichaam is de opslagplaats voor onze gevoelens.

Al onze gevoelens van vreugde, blijheid maar ook van verdriet, boosheid en angst worden door ons lichaam onthouden. Emoties die niet doorvoelt en verwerkt zijn, zetten zich vast ergens in je lichaam. Bijvoorbeeld in onze organen, spieren of nek. De opgeslagen emoties knijpen het lichamelijk weefsel samen en veroorzaken zo een blokkade, pijn of een gevoel van stress of spanning.

Lichamelijke pijn wordt vaak veroorzaakt door emotionele pijn.

Onze onderdrukte gevoelens kunnen een lichamelijke pijn veroorzaken. Bijvoorbeeld opgekropte boosheid of irritatie, maar ook gevoelens van angst of onzekerheid waarvoor we ons schamen.

Het onderdrukken van onze emoties begint vaak al in onze jeugd. Bijvoorbeeld omdat je als kind met bepaalde gevoelens geen raad wist, of omdat de angst of het verdriet zo groot was dat je het onbewust hebt weggedrukt en dus nog niet hebt verwerkt.

Als kind heb je bijvoorbeeld nooit de waardering en erkenning gekregen waarnaar je zo verlangde. Je kon het in de ogen van je ouders nooit goed of goed genoeg doen en je hebt dit verdriet ver weggestopt. Wanneer je in je latere leven in een situatie terecht komt waarin je je ondergewaardeerd voelt, wordt de emotionele pijn opnieuw getriggerd en kun je lichamelijke klachten krijgen.

Ons gedrag houdt onbewust onze pijn in stand.

Vaak voelen we ons slachtoffer door alles wat ons ‘overkomt’. We denken dat we niet anders kunnen en proberen maar zo goed mogelijk met de pijn om te gaan. Tanden op elkaar en doorgaan. Zolang wij echter onze emotionele pijn niet aanpakken is dit uitstel van executie.

Hoe kun je emotionele pijn aanpakken?

Je kunt je emotionele pijn aanpakken door inzicht te krijgen in je automatische vaak onbewuste gedrag en patronen. Dit kan de oorzaak zijn dat je je huidige pijn onbewust in stand houdt.

Ben jij het beu en wil je verlost worden van je lichamelijke en emotionele pijn?

Door middel van een energiebehandeling voel je je lichamelijk en emotioneel direct beter.

Lees hier om te ontdekken of EnergieRijk jou kan helpen

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!