Spiegeltje spiegeltje aan de wand….

Bestond er maar een spiegel die niet je uiterlijk zou spiegelen maar je gedrag.

Je gedrag zelf spiegelen is niet zo makkelijk.
Je bedoelt het allemaal zo goed en handelt in jouw ogen in het belang van de ander. Toch merk je dat die ander steeds vaker vervelend en naar tegen je doet.

Weg van onszelf.
We hebben de neiging ons volledig te gaan richten op het nare gedrag van die ander. We zijn verontwaardigd, teleurgesteld en we pikken het niet langer op deze manier. We vragen ons geen seconde af hoe ons eigen gedrag er voor de ander uitziet

Je zelfbeeld loslaten……
We gaan er steeds van uit dat wij ons wel redelijk gedragen. Maar is dat ook zo? Meestal is dit niet het geval. We reageren vaak erg instinctief en voor we het weten floepen we er van alles uit. En natuurlijk bedoelen we het allemaal niet verkeerd en we verzinnen een goede reden om ons gedrag weer goed te praten.

De response is de betekenis van de communicatie.
Met andere woorden de manier waarop de ander reageert zegt iets over jouw communicatie. Wanneer je merkt dat je vaak vindt dat die ander wel erg naar tegen je doet, dan kan het een goed idee zijn om eens je eigen gedrag te spiegelen.

Hoe doe je dat jezelf spiegelen?
Je kunt opschrijven wat er precies is gebeurd. Hoe het kwam en hoe het voor jou voelde. Dit kan erg verhelderd werken en ook nuttige informatie opleveren. Ook kun je navragen bij een goede vriend(in) hoe zij denken dat jouw gedrag is overgekomen bij de ander.

Wil jij je bewustzijn vergroten?
Het spiegelen van je eigen gedrag kan je net even een andere kijk geven. Als coach houd ik je graag de spiegel voor, het is aan jou of je daarin naar jezelf wilt kijken!

Klik hier om te ontdekken of ik jou kan helpen

AGENDA

14 mei 2014 Workshop ‘De energie van Liefdeskracht’
In deze workshop maak je kennis met eeuwenoude wijsheden en technieken en hoe deze jou kunnen helpen om meer ontspanning rust en geluk in je leven te brengen.

Lees hier meer over de inhoud van de workshop

16 april 2014 Gratis voorproefje Workshop ‘De energie van Liefdeskracht’.
Wil je graag persoonlijk kennis met mij maken en een voorproefje krijgen van mijn workshop kom dan woensdagmiddag 16 april naar Sprang Capelle. Ik ben dan tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig bij Kirima Spiritual Healing in Sprang-Capelle. Tijdens deze middag zal ik onder andere een hartmeditatie geven en Karin doet voor alle aanwezigen een korte reading.

Ben je niet in de gelegenheid om deze middag bij te wonen, maar heb je wel interesse dit een andere keer te doen (kan ook ’s avonds), stuur me dan een email.

De toegang voor deze kennismakingsmiddag is gratis, meld je wel even aan door een email te sturen naar www.energierijkcoaching.nl

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!