Reis vandaag naar jouw hart!

Liefde bevindt zich in ons hart en liefde is alles wat we nodig hebben.
Laat deze mooie valentijnsdag het begin zijn van meer eigenliefde. Door meer van jezelf te houden schep je meer rust en ontspanning in je leven. Door middel van eigenliefde vergroot je je levensgeluk!

Vaak geven we meer liefde aan een ander dan aan onszelf.
We hebben als kind geleerd eerst altijd aan een ander te denken en daarna pas aan jezelf, omdat het zo hoort. We stellen de ander boven onszelf. Je vindt de ander belangrijker dan jezelf omdat je gelooft dat je anders egoïstisch bent.

We hebben niet geleerd om van onszelf te houden.
We zien het beste in anderen maar niet in onszelf. Wanneer je als kind bijvoorbeeld altijd te horen kreeg dat je niets goed deed en dat het nooit iets met jou zou worden, dan kun je daar uiteindelijk zelf in gaan geloven. Zo ontstaat er een negatief zelfbeeld. Een negatief zelfbeeld en negatieve gedachtes over jezelf staan eigenliefde in de weg.

Eigenliefde is niet egoïstisch.
Eigenliefde betekent namelijk niet dat je voor jezelf kiest ten koste van een ander, maar eigenliefde is de wens om een liefdevol en goed mens te zijn. Eigenliefde zorgt er juist voor dat je je meer verbonden gaat voelen met anderen en dat je meer tevreden bent over je leven.

Eigenliefde is houden van jezelf precies zoals jij bent.
Dit betekent houden van je mooie kanten maar ook van je zwaktes en onvolkomenheden. Als je gelukkig bent met jezelf en jezelf kunt accepteren precies zoals jij bent, kun je ook gelukkig zijn samen met een ander.

Ga vandaag op reis naar jouw hart!
Ga op reis naar jezelf en hou van jezelf. Accepteer dat je goed bent wie je bent. Denk positief en laat dingen die niet belangrijk zijn los. Ben dankbaar dat je bent wie je bent.

Wanneer je nooit geleerd hebt om van jezelf te houden is het soms heel moeilijk om dit alsnog te leren zonder door te slaan.
Eigenliefde is een soort van balans en het vinden van deze balans kan tijd en moeite kosten.

Wil jij meer eigenliefde ontwikkelen zodat je milder kunt zijn naar jezelf? Wil jij leren jezelf te accepteren? Zodat je minder piekert, je beter in staat bent om moeilijke situaties aan te kunnen en tegenslagen kunt accepteren.

Gun jezelf dan nu een coaching uit liefde voor jezelf. Gewoon omdat je het waard bent en verdient!

Klik hier voor het maken van een afspraak

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!