Psycholoog en antidepressiva of energetische therapie?

Wie kan je het beste helpen bij nerveuze klachten, stress, vermoeidheid, onrust of angsten?

Onlangs kreeg ik de vraag: ‘Waar ben ik het beste mee geholpen? Ik twijfel tussen hulp zoeken bij een psycholoog in combinatie met antidepressiva of energetische therapie’. 

Mijn antwoord was: ‘Deze vraag kan alleen jijzelf beantwoorden. Ga voor jezelf na wat het beste past bij jou en diep vanbinnen weet je dat’.

1,2 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva

Dat zijn meer mensen dan ooit. Dat blijkt uit actuele cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen. Mede door de huidige lange wachtlijsten in de GGZ wordt al snel antidepressiva voorgeschreven om de onrust en angst te onderdrukken.

Antidepressiva verdoven maar lossen het werkelijke probleem niet op

Ik ben geen voorstander van antidepressiva, maar Ik ben ook niet persé tegen antidepressiva. In sommige situaties is het de beste tijdelijke oplossing, maar het lost het werkelijke probleem nooit op. Daarnaast zijn antidepressiva zwaar verslavend en kennen vele bijwerkingen, waaronder een verhoogde kans op zelfdoding. Ook het afkicken van antidepressiva zorgt voor vervelende ontwenningsverschijnselen, waardoor mensen vaak weer een terugval krijgen.

Hoe los je een probleem op?

Met iemand praten over je problemen en gevoelens kan verlichting geven. Dat kunnen enkele gesprekken zijn met bijvoorbeeld de huisarts, psycholoog of coach, maar ook een goede vriend of vriendin. 

Wanneer alleen praten het probleem niet oplost?

Zoals gezegd kan praten over je probleem je opluchten. Het zorgt voor verlichting en je gaat je weer wat beter voelen. Maar wat als deze verbetering niet blijvend is en je toch weer stress en onrust ervaart?

Mensen zeggen tegen je dat je positief moet denken en dat je er nodig eens tussenuit moet. Allemaal lief bedoeld natuurlijk, maar wat als je je niet positief voelt. Afleiding zoeken door iets leuks te doen is prima, maar ook dat is een vorm van tijdelijke verdoving. Het probleem wordt hiermee niet opgelost.

Als niks helpt!

Regelmatig spreek ik mensen die stress, vermoeidheid of angsten ervaren en overal al zijn geweest; de huisarts, praktijkondersteuner, psycholoog, maatschappelijk werker, maar niets helpt of niet genoeg. 

Wat doet een energetisch coach of therapeut?

Een energetisch coach kijkt dieper en verder dan alleen positief denken. We kunnen onze problemen namelijk niet alleen met ons hoofd oplossen.

Ons hoofd bedenkt dat we positief moeten zijn en positieve gedachtes moeten denken. Je wilt het heel graag, maar het lukt niet. Er is namelijk iets dat hier een stokje voor steekt. Iets dat veel groter en sterker is dan ons verstand, namelijk ons onderbewustzijn. Dat deel in ons waar we ons niet bewust van zijn.

Ons onderbewustzijn is een opslagplaats van al onze ervaringen en gedragingen. Dat wat we bijvoorbeeld geleerd hebben van onze ouders, opvoeders en leraren. 95% van de dingen die we meemaken en hoe wij daar nu mee omgaan en hoe wij ons nu gedragen wordt bepaald door informatie die is opgeslagen in ons onderbewustzijn. 

Al die keren dat je bijvoorbeeld als kind werd gekwetst, niet gezien of teleurgesteld liggen ook opgeslagen in je onderbewustzijn. Met ons verstand zijn we dat vaak allang of grotendeels vergeten. 

Ons onderbewustzijn is vele malen sterker

Als energetisch coach maak ik contact met je onderbewustzijn. Als je als kind bijvoorbeeld te horen kreeg dat je waardeloos was en iets niet kon, dan kun je nu als volwassenen wel tegen jezelf zeggen ‘ik kan het, ik durf het’, maar deze stem zal never nooit winnen. 

Daarvoor zal er eerst iets moeten veranderen in je onderbewustzijn. Lees hier hoe Bio energetische therapie werkt 

Lees hier hoe je angsten overwint

Lees hier hoe je alles uit het leven haalt

Ben jij op zoek naar werk dat je energie en plezier geeft?
Lees hier hoe EnergieRijk je kan helpen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!