Prikkelbaar?

December is een feestelijke maand en vaak ook een drukke maand. Hoe meer drukte we ervaren, hoe prikkelbaarder we worden. 

Je merkt dat je snel geprikkeld, moe en overgevoelig bent. Je trekt van alles naar je toe en vindt het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Je wilt je werk zo goed mogelijk doen en er ook zijn voor de ander. Misschien voel je ook het verdriet of de boosheid van een ander in je buik, wat je moe maakt en uit balans haalt. Het voelt alsof je in een emotionele achtbaan zit. 

We leggen het probleem buiten onszelf

Als we moe en prikkelbaar zijn hebben we vaak de neiging de schuld hiervan bij de ander te leggen. Het is je partner, collega, vriend(in) die geen tijd voor je heeft, niet naar je luistert, er een rommeltje van maakt, jou niet ziet staan of helpt, zijn of haar eigen zin doordrijft of jou op de een of andere manier het leven zuur maakt, waardoor je je moe en depri voelt. 

Je geeft de regie over je leven uit handen

Zolang je gelooft dat de ander ervoor moet zorgen of iets moet doen, zodat jij je beter gaat voelen dan ga je teleurgesteld worden. Je wilt dan namelijk iets van de ander wat er niet is. Je wilt bijvoorbeeld begrip of hulp, maar krijgt tegenwerking. Je verlangt naar een arm om je schouders die er niet is. Je wilt dat je partner naar je luistert, maar hij of zij hoort je niet. 

Je kunt een ander niet veranderen

Wachten in de hoop dat de ander verandert en jou geeft wat je nodig hebt om je goed te voelen, gaat niet werken. De ander laat zich namelijk niet veranderen. Hetzelfde dat jij ook niet door een ander verandert wilt worden.  

Alles wat je zoekt is in jezelf aanwezig

Geef jezelf wat je nodig hebt om je goed te voelen, in plaats van het nog langer van een ander te verlangen. Dat wat we nodig hebben zoeken we vaak op de verkeerde plek. We zoeken het bij anderen of in spullen die ons gelukkig moeten maken of rust geven. 

Haal uit jezelf wat je nodig hebt

Door contact te maken met de onmetelijke kracht in jezelf, kun je jezelf geven wat je nodig hebt in plaats van een ander hiervoor verantwoordelijk te maken. 

Het probleem is dat we vaak afgescheiden zijn geraakt van de kracht in onszelf. Door alles wat we in de loop van ons leven hebben meegemaakt, verdriet, teleurstellingen, ruzies, gekwetstheid, kunnen we de kracht niet meer uit onszelf halen. 

Je gelooft niet dat die kracht in jou aanwezig is omdat je je moe en uitgeput voelt. En ook al geloof je het wel, je weet niet hoe je bij je kracht moet komen. 

Laat je helpen weer in je kracht te gaan staan

Wil je weer zelf de regie over je leven? Wil je meer rust en energie? Lees hier meer 

Wil je definitief afrekenen met angsten? 
Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen.

Wil jij afrekenen met je oude patronen? Wil jij meer energie zodat je weer in vrijheid en blijheid kunt genieten en plezier maken? Lees hier meer over Energie Coaching

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!