Ook vrouwen kunnen geen twee dingen tegelijk

‘Hallo hier aarde voor Monique’ roept mijn echtgenoot regelmatig als ik weer eens verzonken ben in een boek of achter de computer zit. Mijn zoon roept HoeZo en kijkt mij verontwaardigd aan als ik weer eens automatisch antwoord geef. Ik kijk verdwaasd op en vraag me af op welke vraag van mijn zoon ik antwoord heb gegeven……

We hebben veel ballen hoog te houden.
Kinderen naar school, nog even snel een wasje erin, tussendoor mail checken en beantwoorden, notulen van de vorige vergadering op je werk doornemen, niet vergeten een kadootje te kopen voor je nichtje, nadenken over wat je wilt gaan eten en boodschappen doen. En oh ja, ook niet vergeten om nog even je vriendin te bellen die het moeilijk heeft.

Je hoofd raakt overvol, je raakt verward en weet niet meer waar je moet beginnen.
Het lukt niet om helder te denken en er komt helemaal niets meer uit je handen. Je raakt gestrest omdat je nog zoveel moet doen en bang bent om het allemaal niet op tijd af te krijgen. En tot overmaat van ramp voel je ook nog een barstende hoofdpijn komen opzetten.

We willen alles onder controle houden. Geen controle hebben vinden we eng. Je haalt van alles in je hoofd wat er zou kunnen gaan gebeuren als jij de controle verliest.
Controle richt zich altijd op de toekomst, op wat er kan komen. Met nadruk op ‘kan’, want over de toekomst hebben we nooit zekerheid.

Door de controle te willen houden veroorzaken we juist veel spanning en stress.

Controle haalt je uit het hier en nu.
Door de controle los te laten en niet alles tegelijk te willen doen krijg je meer ruimte in je hoofd. Je wordt rustiger en kunt je beter concentreren en focussen. Zo ben je in staat om de juist keuzes te maken en het hier en nu beter te ervaren.

Hoe laat je de controle los?
Om los te kunnen laten heb je moed en vertrouwen nodig. Moed en vertrouwen krijg je niet door te denken ‘nu heb ik vertrouwen’. Moed en vertrouwen zitten in je lichaam. Je kunt het niet met je verstand bedenken, moed en vertrouwen kun je alleen ervaren en voelen.

Wil jij de moed en het vertrouwen hebben om los te kunnen laten en dingen in je leven te veranderen? Wil jij een makkelijker en ontspannen leven? Maak dan vandaag nog een afspraak, ik help je graag!

Klik hier om direct een afspraak te maken

Lees hier meer over de mogelijkheden

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!