Nog geen bal geslagen en toch een tennisarm?

Tennis is een heerlijk spelletje. In mijn jongvolwassen jaren heb ik het vaak gespeeld. Later volgde de drukte van een jong gezin en schoot een balletje slaan erbij in. Toen de kids zelf hun boterham konden smeren vond ik het wel weer eens tijd voor een tennislesje. Nadat ik de nodige moed had verzameld om mij aan te melden en een nieuwe outfit had gescoord was ik er helemaal klaar voor. Tot ik een paar dagen voor mijn eerste les verging van de pijn in mijn rechterelleboog. Ik had een tennisarm! Hoe dan?

Een tenniselleboog, in de volksmond tennisarm is een pijnlijke ontsteking bij de aanhechting van je pezen aan het bot. Natuurlijk kan de oorzaak ook iets anders zijn dan tennissen. Misschien heb je veel geklust of zwaar belastend werk verricht waarna de pijn is ontstaan. Maar wat ik toen niet wist en nú wel is dat er ook altijd een psychologische oorzaak is.  

Wat vertellen je ellebogen?

Onze ellenbogen laten zien of je je veilig en zelfverzekerd voelt in jezelf en dat je durft te vertrouwen op je eigen wijsheid.  In hoeverre ben je in staat om je taken onbevreesd en op een ontspannen manier uit te voeren, zonder jezelf hierin te beperken of tegen jezelf te vechten?

Géén angst in je knieën maar in je ellebogen

Wanneer je jezelf onvoldoende vertrouwt, is de kans groot dat je denkt jezelf te moeten bewijzen. In plaats van jezelf 100% te aanvaarden ga je jezelf forceren om aan je eigen verwachtingen en die van anderen te kunnen voldoen.

Het kan ook zijn dat je bang bent voor nieuwe ervaringen of omdat je je niet zelfverzekerd genoeg voelt je koppig vasthoudt aan dat wat voor jou bekend is. Misschien ben je bang dat je niet goed genoeg bent. Wantrouwend en vijandig naar de buitenwereld, continu op je hoede om jezelf te verdedigen als je kritiek krijgt. Je zit vast, blijft op de plaats trappelen, zonder werkelijk verder te gaan in je leven. Je wilt misschien te veel of datgene wat niet goed voor je is. Het wordt een koppig gevecht tegen jezelf met als gevolg pijn in je elleboog. 

Hoe kom je af van de pijn in je elleboog?

Tijd heelt alle wonden. Vaak kun je ook niet anders dan het wat rustiger aan doen om je pijnlijke elleboog te ontzien. Dan heb je meteen ook tijd om het een en ander te overdenken. En ja, misschien heb je je arm overbelast, maar speelt er onbewust ook nog iets anders mee. 

Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Forceer ik mezelf?
  • Leef en handel ik vanuit mezelf of naar de norm van anderen of omdat het zo hoort?
  • Ben ik mezelf steeds aan het bewijzen?
  • Bied ik weerstand tegen noodzakelijke veranderingen?
  • Erken ik voldoende mijn innerlijke waarde en wijsheid?
  • Sta ik open voor al mijn krachten en mogelijkheden of verstop ik ze?
  • Neem ik de verantwoordelijkheid over mijn totale leven en niet alleen voor het uiterlijke deel?
  • Verzet ik mij tegen mezelf of tegen datgene wat ik te doen heb?
  • Durf ik voldoende te vertrouwen op mezelf?

Hulp nodig? Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen

Wil je alvast zelf aan de slag en je levensgeluk verhogen? Verlang je naar een ontspannen en energierijk (werk)leven? Ga nu aan de slag en start vandaag nog met de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven’

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!