Niet langer knikkende knieën en klotsende oksels!

Een voorstelrondje aan het begin van een vergadering of bijeenkomst wordt ook wel het zogenaamde buikpijnrondje genoemd en kan behoorlijk wat spanning opleveren. Het rijtje wordt afgegaan en naarmate jouw beurt dichterbij komt voel je de onrust door je lijf gieren. Je stelt jezelf snel voor om vervolgens zo snel mogelijk de beurt weer door te geven aan de volgende. 

Regelmatig kunnen wij mensen ons onzeker voelen. Bang dat je iets niet kunt. Bang dat je niet uit je woorden kunt komen of bang om fouten te maken. We zijn bang niet goed genoeg te zijn of afgekeurd te worden. Bang voor de reactie van de ander of bang om niet gewaardeerd te worden. 

We twijfelen aan ons eigen kunnen.

We twijfelen regelmatig of wat we doen wel goed genoeg is. We twijfelen of we iets wel kunnen of durven en of we wel slim genoeg zijn. We vragen ons twijfelend af of iets wel gaat lukken of werken.  

We voelen ons onzeker en zoeken bevestiging bij een ander. We willen graag horen van onze partner, vriend(in), collega, familie, baas, dat we het goed doen. We willen gerust gesteld worden door mensen in onze omgeving. 

We verbergen onze onzekerheid.

Als we ons onzeker voelen of weinig zelfvertrouwen hebben, laten we dit zo weinig mogelijk aan de buitenwereld zien. Een laag zelfbeeld, onzekerheid en weinig zelfvertrouwen worden vaak gezien als een zwakte. En we willen natuurlijk niet zwak gevonden worden, daarom verstoppen we vaak bewust maar ook onbewust onze onzekerheid. 

Je maakt jezelf klein en onzichtbaar. 

Omdat we zo weinig mogelijk enge dingen willen meemaken, kruipen we het liefst zo nu en dan in onze schulp en maken onszelf onzichtbaar. Je neemt liever niet deel aan een discussie of spreekt niet of weinig in een groep. Je bent bang om de verkeerde dingen te zeggen en bang dat mensen je dom vinden. Omdat we niet dom over willen komen houden we veilig onze mond dicht. 

Je bent niet de enige, je onzeker voelen is het best bewaarde geheim!

Omdat wij mensen onze onzekerheid goed kunnen verbergen, kan het soms lijken alsof jij de enige bent die zich onzeker voelt.

Niets is minder waar. Wij mensen kennen allemaal onze onzekerheden. Alleen omdat we niet zwak of onzeker over willen komen, doen we onszelf anders voor. We cijferen onszelf weg of proberen juist indruk te maken op een ander. Dit kost veel energie en gaat vaak gepaard met spanning. 

Weinig zelfvertrouwen of een gevoel van onzekerheid kan je helpen jezelf beter te leren kennen.

We willen ons liever niet onzeker voelen omdat we het associëren met zwakheid. Het gevoel van onzekerheid is alleen niet per definitie iets negatiefs. Het gevoel van onzekerheid is een trigger die je kan helpen jezelf beter te leren kennen en om gewoon jezelf te kunnen zijn. 

Je kunt dus je onzekerheid inzetten als tool voor je persoonlijke groei en ontwikkeling. Zodat je kunt gaan ontdekken wat wel en niet bij je past en wat je wel en niet meer wilt. Zo kun je keuzes gaan maken voor wat jij wilt en wat past bij jou, bij wie jij bent. 

Niet langer knikkende knieën en klotsende oksels.

Ben jij het zat geplaagd te worden door onzekerheid of een laag zelfbeeld?

Wil jij meer zelfvertrouwen en je eigenwaarde verhogen?

Wil jij zelfverzekerd in het leven staan en genieten van een ontspannen leven?

Wil jij leren hoe je je onzekerheid op een positieve manier kunt inzetten, zodat je volledig jezelf kunt zijn? 

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Bio Energetische Therapie

Bio Energetische Therapie (BET) is een van de krachtigste methoden om je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde blijvend te verhogen.

Bij BET wordt er contact gemaakt met je Onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De Therapeut praat tegen de olifant 🙂 terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand (trance) gebracht. Het is geen hypnose. Je kunt tijdens de behandeling gewoon blijven communiceren.

Lees hier meer over Bio Energetische Therapie

Klik hier om gebruik te maken van de speciale introductiekorting

Lezing ‘Hoe krijg je meer ontspanning, rust en energie in je leven?’ 
De oplossing voor een ontspannen, energierijk en gelukkig leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dit het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal gelukkig en ontspannen zijn, want denken kunnen we heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!