Nies jij je talenten uit? De dieperliggende oorzaak van hooikoorts

Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen van grassen, planten en bomen. In de bloeitijd kun je er last van hebben. Veel voorkomende  hooikoorts klachten zijn: niesen, tranende en jeukende ogen, verstopte neus, benauwdheid en koortsachtige klachten. 

Waarom heeft de een er wel last van en de ander niet?

De grote vraag is waarom de ene mens allergisch reageert op pollen en de andere niet. Mensen met hooikoorts klachten zijn vaak gevoelige mensen. Ik spreek uit ervaring! 😉

Het zijn mensen boordevol kwaliteiten en mogelijkheden die zichzelf inhouden. Ze durven zich niet te laten zien en uit te leven zoals ze werkelijk zijn. Vaak ook uit angst voor de reactie van de buitenwereld. 

Gevoelens worden vastgehouden

Uit angst niet goed genoeg te zijn of uit schaamte of minderwaardigheid houdt men zich in. Het is een allergie tegenover je eigen natuur. Men houdt gevoelens vast omdat men zichzelf niet vertrouwt. Het is een allergie voor je eigen aard die zich uit en geprojecteerd wordt in een allergie voor pollen. 

Nies jij je talenten uit?

Zoals je het stuifmeel uit niest, zo nies je je kwaliteiten en talenten ook uit!

De dieperliggende oorzaak van hooikoorts is zelfverstikking. Je schaamt je, denkt niet goed genoeg te zijn en je lelijke kanten te moeten verbergen. Je houdt je in en tegelijkertijd houd je je star vast aan een sterk vastgeroest innerlijk patroon. Op dezelfde manier leg je je ook onbewust vast in het patroon van de hooikoortsseizoenen. 

Dit alles kan een gevoel van onveiligheid in jezelf geven. Je zoekt dan naar houvast buiten je. Op die manier houd je het angstige gevoel in stand omdat je je afhankelijk maakt van anderen en niet leert om op jezelf te vertrouwen.  

Perk jezelf niet langer in!

Ga je waarde zien en je mogelijkheden ontwikkelen. Houd je niet langer in en laat al je kwaliteiten, talenten en ideeën vrij stromen. Breng ze naar buiten!

Jij bent jij! Je bent uniek en door niemand te vervangen. Aanvaard jezelf voor de volle 100% en ben trots op jezelf. Door op de eerste plaats het mooie in jezelf te zoeken en jezelf niet langer af te sluiten reken je af met hooikoorts. 

Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Online Cursus – Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven!

Natuurlijk weten we wel dat het belangrijk is om gezond te leven, voldoende te bewegen en slapen, niet te roken en gezond te eten Een gezonde leefwijze is echter niet alléén de oplossing voor een ontspannen en energierijk leven. Je kunt je toch moe blijven voelen en er niet precies de vinger opleggen waar het vandaan komt en hoe je het kunt veranderen. De oplossing voor een ontspannen leven kunnen we niet met ons verstand bedenken……..lees hier meer

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!