Met knikkende knietjes naar de Kamer van Koophandel……..

EnergieRijk bestaat deze maand 10 jaar!

Het is een stralende winterse dag die voelt als voorjaar. De zon voelt al aangenaam warm op mijn gezicht. Het is 1 maart 2013 en ik rijd met klotsende oksels en knikkende knietjes naar de Kamer van Koophandel. 

Ja, ik wist inmiddels dat coachen mijn roeping was, maar het is tegelijkertijd ook rete-spannend. Van alles schiet er door mijn hoofd: ‘Ben ik er wel klaar voor? Er zijn al zoveel coaches, wie zit er nu op mij te wachten? Hoe kom ik aan klanten?’

En toch sprong ik in het diepe!

Vele coachopleidingen en trainingsdagen heb ik doorlopen en nog altijd had ik het gevoel dat ik niet genoeg wist. Bang om het niet waar te kunnen maken, bang om niet goed genoeg te zijn, bang om door de mand te vallen…..

Het gevaar is dan dat je blijft uitstellen. Nog meer kennis gaat vergaren. Nog een boek te lezen, je opnieuw gaat inschrijven voor nog een cursus, workshop of opleiding. Je zegt tegen jezelf dat je er nog niet klaar voor bent of dat het nog niet het juiste moment voor je is. 

Wachten op het juiste moment

Wanneer je wacht op het juiste moment, dan kun je wachten totdat je een ons weegt. Er zal namelijk altijd wel weer iets zijn, waardoor het voor jou niet het juiste moment is. En uiteindelijk komt van uitstel afstel en voor je het weet kan het niet meer, ben je te oud, ziek etc. 

Met knikkende knietjes doen waar je bang voor bent

Uit angst niet goed genoeg te zijn, angst voor het onbekende of angst voor tekorten, blijf je jezelf aan het lijntje houden. 

We blijven onze verhalen waarom we er nog niet klaar voor zijn herhalen en gaan er meer en meer in geloven. Het houdt ons lekker veilig in onze comfortzone. Niks mis mee, maar er blijft altijd iets knagen. En vroeg of laat zeg je spijtig: ‘Had ik maar…..’

Er was een stemmetje diep in mij dat mij vertelde dat ik bedoeld ben om te coachen. Mensen te inspireren tot een ontspannen en energierijk leven om zo het leven van mensen lichter en vreugdevoller te maken. Ik wist het, maar durfde niet en tóch deed ik het. Met knikkende knietjes en klotsende oksels!

Je roeping is altijd spannend anders is het je roeping niet!

Het is een misverstand om te denken dat als iets je roeping is het makkelijk zal of moet gaan. Sterker nog uit eigen ervaring weet ik dat het rete-spannend is. Als je geen angst voelt, is je uitdaging simpelweg niet groot genoeg. 

Ik ben dankbaar dat ik de moed heb gevonden om in het diepe te springen en door mijn angst heen te breken. Het heeft mij doen groeien als mens en als coach. Het heeft mijn leven zoveel mooier en waardevoller gemaakt. 

Ik ben dankbaar voor alle lieve mensen die de afgelopen 10 jaar op mijn pad zijn gekomen en dankbaar voor alle lieve mensen die nog op mijn pad gaan komen.

De beloning is groot als je afrekent met angst.
Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen

Loop je vast in je werk en ben je toe aan een nieuwe uitdaging?
Lees hier meer

Wil jij afrekenen met je oude patronen? Wil jij meer energie zodat je weer in vrijheid en blijheid kunt genieten en plezier maken? Lees hier meer over Energie Coaching

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!