Mensen met rugpijn zijn hard voor zichzelf

Als je een zittend beroep hebt en weinig of verkeerd zit, kun je last krijgen van je rug. Als je een verkeerde houding hebt of de hele dag krom staat in de tuin ook. Toch is dit niet de werkelijke oorzaak van rugpijn.

De échte oorzaak van rugpijn

Onderzoeken wijzen steeds meer uit dat de werkelijke oorzaak van rugpijn, overmatige stress is of het te lang blijven rondlopen met spanningen.

Stress veroorzaakt spierspanning met als gevolg pijn. Wanneer de pijn langdurig aanhoudt kan deze chronisch worden en slijtage van de wervels veroorzaken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen die langdurig pijn hebben, ook vaker depressief zijn. Ze gaan er lichamelijk en geestelijk aan onderdoor.

De kortetermijnoplossing voor rugpijn

Voldoende bewegen, zwemmen, een warme douche of rug massage kunnen de pijn tijdelijk verlichten. Ook pijnstillers maken de pijn even draaglijk, maar lossen het werkelijke probleem niet op.

De pijn blijft terugkomen

Het probleem bij het verzachten en verdoven van de pijn, is dat deze telkens weer terugkomt. Dan gaat het een tijdje goed en dan schiet het van het een op het andere moment er weer in. Langdurige rugpijn vermindert de kwaliteit van ons leven aanzienlijk.

Een blijvende oplossing voor je rugpijn

Om blijvend verlost te worden van je rugpijn, zal je op zoek moeten gaan naar de werkelijke oorzaak van de pijn. Als je door je rug gaat, brengt je lichaam je letterlijk tot stilstand. Niet om je te dwarsbomen, maar om je de kans te geven te kijken naar jezelf en jouw leven.

Wat probeert de pijn jou de vertellen?

Maak jij je druk om wat anderen vinden?
Forceer je jezelf en houd je je krampachtig staande?
Twijfel je aan jezelf of aan je eigenwaarde?
Maak jij je afhankelijk van anderen?
Waar ben je grenzen over gegaan?
Hoe ga je om met emoties?
Zijn er problemen die je wegdrukt of liever niet naar kijkt?
Ben je trouw aan je eigen gevoel?

Ons lichaam werkt als een wekker

De pijn is de bel die je wakker schudt om dingen in je leven te veranderen. Hoe sneller je luistert naar dit waarschuwingssignaal en actie onderneemt, des te sneller ben je verlost van je pijn.

De ballast uit je leven draag je mee op je rug

Wat ik bij rugpijn vaak zie is dat mensen hard en streng zijn voor zichzelf. Naar de buitenwereld toe, voldoen ze aan alle verwachtingen en houden zij zich goed. Vanbinnen voelen zij zich vaak onzeker of geloven niet in zichzelf. Ze luisteren niet naar hun eigen gevoel, hopen te veel emoties op en raken de verbinding met zichzelf kwijt.

Regelmatig zie ik ook dat lasten, verdriet en emotionele spanningen uit het verleden als ballast op de rug worden meegedragen en krampachtig worden vastgehouden.

Wil je de werkelijke oorzaak van je rugpijn aanpakken?

Wil je weten waarom het in je rug schiet en de werkelijke oorzaak van je rugpijn aanpakken?

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Lees hier hoe je met Bio Energetische therapie angst kunt overwinnen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!