Mensen met rugpijn zijn hard voor zichzelf

Als je een zittend beroep hebt en weinig beweegt, kun je last krijgen van je rug. Regelmatig opstaan en bewegen kan zorgen voor verlichting. Ook wanneer je een verkeerde houding aanneemt of de hele dag krom staat in je tuin, kan rugpijn het gevolg zijn. Rust nemen, je rug op tijd ontlasten en in beweging blijven is dan vaak het advies. Dat is prima en zorgt wellicht voor de nodige verlichting, maar lost het werkelijke probleem van je rugpijn niet blijvend op. 

De échte oorzaak van rugpijn

Onderzoeken wijzen uit dat de werkelijke oorzaak van rugpijn, overmatige stress is of het te lang blijven rondlopen met spanningen. 

Stress veroorzaakt spierspanning met als gevolg pijn. Wanneer de pijn langdurig aanhoudt kan deze zelfs chronisch worden en slijtage van de wervels veroorzaken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen die langdurig pijn hebben, ook vaker depressief zijn. Ze gaan er lichamelijk en geestelijk aan onderdoor. 

De kortetermijnoplossing voor rugpijn

Voldoende bewegen, zwemmen, een warme douche of rug massage kunnen de pijn tijdelijk verlichten. Ook pijnstillers maken de pijn even draaglijk, maar lossen het werkelijke probleem vaak niet blijvend op. 

De pijn blijft terugkomen

Het probleem bij het alleen verzachten en verdoven van de pijn, is dat deze telkens weer terugkomt. Dan gaat het een tijdje goed en vervolgens schiet het van het een op het andere moment weer in je rug.

Een blijvende oplossing voor je rugpijn

Langdurige rugpijn vermindert de kwaliteit van ons leven aanzienlijk. Om blijvend verlost te worden van je rugpijn, zal je op zoek moeten gaan naar de werkelijke oorzaak van de pijn. 

Als je door je rug gaat, brengt je lichaam je letterlijk tot stilstand. Niet om je te dwarsbomen, maar om je de kans te geven te kijken naar jezelf en jouw leven. Dat is wat we noemen onze lichaamswijsheid. De oudste wijsheid die er is!

Wat probeert de pijn jou te vertellen?

Maak jij je druk om wat anderen vinden?
Forceer je jezelf en houd je je krampachtig staande?
Twijfel je aan jezelf of aan je eigenwaarde?
Maak jij je afhankelijk van anderen?
Waar ben je grenzen over gegaan?
Ben je onzeker over jezelf?
Zijn er problemen die je wegdrukt of liever niet naar kijkt?
Ben je trouw aan je eigen gevoel?

Ons lichaam werkt als een wekker

De pijn is de bel die je wakker schudt om dingen in je leven te veranderen. Hoe sneller je luistert naar dit waarschuwingssignaal en actie onderneemt, des te sneller ben je verlost van je pijn. 

De ballast uit je leven draag je mee op je rug

Wat je bij rugpijn vaak ziet is dat mensen hard en streng zijn voor zichzelf. Naar de buitenwereld toe, voldoen ze aan alle verwachtingen en houden zij zich goed. Vanbinnen voelen ze zich vaak onzeker of geloven niet in zichzelf. Ze luisteren niet naar hun eigen gevoel, hopen te veel emoties op en raken de verbinding met zichzelf kwijt.

Regelmatig zie ik ook dat lasten, verdriet en emotionele spanningen uit het verleden als ballast op de rug worden meegedragen en krampachtig worden vastgehouden. 

Wil je de werkelijke oorzaak van je rugpijn aanpakken?

Wil je leren om beter met je lichaam samen te werken en te begrijpen wat het jou wil vertellen? Wil je blijvend verlost worden van lichamelijke pijn?

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Bio Energetische Therapie

Bij Bio Energetische Therapie wordt er contact gemaakt met je onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De therapeut praat tegen de ‘olifant’ terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand gebracht (geen hypnose), tijdens de behandeling kun je gewoon blijven communiceren.

Lees hier meer over Bio energetische therapie

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!