Loslaten of vasthouden?

Je kunt altijd de keuze maken tussen vasthouden en loslaten. Bijvoorbeeld het loslaten van je eigen gedachtes als ‘Wat zullen ze wel niet van mij vinden?’ of ‘Dat wordt vast niet op prijs gesteld.’  Realiseer je dat er altijd wel iemand is die jou niet aardig vindt, wat je ook doet. Laat gedachtes die jou niet langer helpen los en volg je hart. Alleen jij weet wat goed voor jou voelt.

Niemand is perfect. Je wilt perfect zijn en legt de lat voor jezelf steeds hoger. Laat je perfectionisme los. Als we onze eigen behoeftes negeren en voortdurend vinden dat we het aan moeten kunnen of omdat iemand anders zegt dat het moet, zal ons lichaam vroeg of laat reageren met pijn of ziekte. We raken namelijk niet gestrest omdat we niet perfect zijn, maar we krijgen stress omdat we alsmaar proberen perfect te zijn.

Nu even niet…..Laat je excuses los, excuses om iets niet te hoeven doen. Je bent nu te druk, te moe of eerst moet je nog zus of zo en dan kun je pas loslaten. Op deze manier zet je jezelf juist vast.

Je doet het of je doet het niet. Stress ervaar je daar waar jij het minst kunt loslaten. Proberen los te laten is jezelf voor de gek houden. Je doet het of je doet het niet. Uitstellen is niet doen en kost geen enkele zweetdruppel.

Wil jij leren hoe je kunt loslaten of heb jij genoeg van je uitstelgedrag? Kom dan nu in beweging en zet de eerste stap. Klik hier om te ontdekken of ik jou kan helpen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!