Last van verstopping in je darmen? Wat wil je lichaam je vertellen?

1,3 miljoen mensen in Nederland gebruiken een laxeermiddel. Het is het meest verstrekte middel in de apotheek. 

Als je last hebt van een verstopping is het belangrijk dat je vezelrijk voedsel eet, dat je voldoende beweegt en voldoende drinkt. Ook als je dit allemaal doet kun je toch last blijven houden van verstopping. Er zijn zelfs mensen die jarenlang tobben of chronisch kampen met verstopping in hun darmen. 

Een laxeermiddel lost het werkelijke probleem niet op

Een laxeermiddel kan de klachten tijdelijk verminderen, maar lost het onderliggende probleem nooit op. Bovendien kunnen ze als je ze te vaak gebruikt je lichaam uitdrogen. Laxeermiddelen kunnen het spijsverteringssysteem aantasten en je gezondheid schaden.

Wat wil je lichaam je vertellen?

Wanneer je regelmatig last hebt van een verstopping is dit een signaal van je lichaam om dieper bij jezelf naar binnen te kijken. Het nodigt uit tot zelfonderzoek. 

Uit angst en onzekerheid hou je véél vast

De diepere oorzaak van een verstopping is dat we denken dat we een veelheid aan emoties niet aankunnen en niet kunnen verwerken. Je blijft dan rotsvast zitten. Bang om een oude situatie los te laten. Je snijdt jezelf af van je gevoelswereld, bang dat de grond onder je voeten zal verdwijnen. 

Vastklampen aan bezit en materiële zaken

Mensen die zich onzeker voelen en zichzelf onvoldoende vertrouwen, hebben vaak de neiging om zich bezig te houden met materiële bezittingen, dingen en mensen. 

Je bent op je hoede en angstig wil je te véél vasthouden. Bang om het kwijt te raken. Je functioneert dan op de automatische piloot als een robot. Op deze manier zet je jezelf vast en je blokkeert je eigen ontwikkeling en wijsheid. 

Besef bovendien dat juist wanneer je je te veel focust op je materiële ‘bezit’ je het vroeg of laat een keer kwijtraakt. 

Hoe kom je van je verstopping af?

De belangrijkste oorzaak van een verstopping is dat je niet vertrouwt op je diepste zelf. Je houdt je ‘vast’ aan zaken, mensen, situaties en bezit. 

Durf jezelf te zijn en verzet je niet langer tegen een natuurlijke en gezonde ontwikkeling. Heb vertrouwen in jezelf en laat het verleden en het ‘materiële’ los. 

Waarschijnlijk heb je nog onverwerkte emoties en ervaringen. Deze mogen nu verwerkt en losgelaten worden.
Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen.

Heb je andere lichamelijke klachten waarvan je de dieperliggende oorzaak wilt weten? Laat een reactie achter onder dit artikel of stuur mij een bericht. In een van de volgende inspiratiebrieven besteed ik hier dan aandacht aan.

Wil jij afrekenen met je oude patronen? Wil jij meer energie zodat je weer in vrijheid en blijheid kunt genieten en plezier maken? Lees hier meer over Energie Coaching

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!