Laat jij zien wie je werkelijk bent?

Wij mensen hebben vaak allerlei gedachtes en oordelen over wie we denken te zijn. We vinden onszelf te dik, te dun, te groot, te klein, te verlegen, te onzeker, te zwak, te ongeduldig, te meegaand of te perfectionistisch. We geloven dat we anders moeten zijn dan dat we nu zijn. 

We doen ons anders voor omdat we denken dat we in de ogen van de ander niet goed genoeg zijn of niet slim of succesvol genoeg. Bang dat mensen je niet waarderen en accepteren en dat je wordt afgewezen. 

Dus zetten een masker op

Je gaat je aanpassen en doet jezelf anders voor naar de buitenwereld. Op een manier zoals je denkt dat je moet zijn. Je kijkt naar jezelf door de ogen van een ander en past je aan. 

Als volwassenen dragen we vaak allemaal onbewust een masker. Een masker waardoor het lijkt alsof we allemaal gelukkig zijn, maar onder ons masker voelen we ons vaak moe, boos of verdrietig. 

Je loopt rond als een zombie

Door een masker op te zetten laten we ons ware zelf niet zien. Je houdt hiermee jezelf en de ander voor de gek.

Zolang we ons masker ophouden kunnen we ook niet goed bij ons gevoel. Waardoor de dingen die je meemaakt in je leven hol en leeg kunnen aanvoelen. Je leeft dan in een waas en bent afwezig.

We praten onszelf angst aan

We praten onszelf met ons denken en verstand vaak angst aan. Het is ons ego dat bang is om gekwetst te worden. Bang dat je niet gezien of gehoord of bang voor gezichtsverlies. 

Ons verstand denkt vaak vanuit tekortkoming en angst en is gebaseerd op onze opvoeding en eerdere ervaringen in ons leven. Kreeg je bijvoorbeeld als kind regelmatig te horen dat je iets niet kon omdat je daarvoor te verlegen, onzeker of ongeduldig was. Dan ga je dat op een gegeven moment geloven en ernaar handelen. Als volwassene zeg je dan nog steeds dingen als: ‘Dat gaat toch niet lukken want dat heb ik al eens geprobeerd. Zo werkt het nou eenmaal niet. Dat is niet realistisch. Dat kan ik niet. Dat durf ik niet.’

Écht leven doe je vanuit je hart

Ons hoofd en verstand kan veel kennis bevatten maar de échte wijsheid ligt in je hart. Écht leven doe je vanuit je hart met ons hoofd zijn we vaak aan het overleven om onszelf te beschermen en om maar niet gekwetst te worden. 

Je doet je dan sterker of slimmer voor, bang dat je anders niet interessant genoeg bent voor de ander. Of je maakt jezelf kleiner en cijfert jezelf weg om maar niet gezien te worden, bang voor afwijzing of bang om te falen. Bang niet capabel genoeg te zijn, bang om de verkeerde dingen te zeggen of bang om fouten te maken. 

We hebben als kind niet geleerd naar ons hart te luisteren

Veel spanning en stress in ons leven ontstaat omdat we niet naar ons hart luisteren. We hebben dit als kind niet geleerd. 

Iedere keer in je leven als je gekwetst werd of iemand op je ziel trapte ging je hart een beetje verder dicht en werd de muur er omheen dikker en hoger.

Zo kun je op een gegeven moment niet meer bij de wijsheid in je hart. Je leeft hoofdzakelijk vanuit je hoofd en raakt afgesloten van je gevoel. 

Balans tussen hoofd en hart

Heeft jouw hoofd ook de hoofdrol gekregen in je leven? Wil je je niet langer meer laten leiden door de belemmerende en angstige stemmetjes in je hoofd? Wil je meer rust en vrijheid ervaren, zodat je leven leuker en makkelijker wordt? Laat je begeleiden door EnergieRijk en maak vandaag nog een afspraak. Ja, ik wil een afspraak.

Je kunt ook direct zelf aan de slag! Lees hier meer over de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven!  Ja, ik ga direct aan de slag!

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen


Wil je een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling


Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!