Je vijanden zijn je beste leraren!

‘Relaties veroorzaken geen pijn of ongeluk, ze brengen alleen de pijn en het ongeluk naar buiten die in jou zitten.’ Eckhart Tolle

Ervaar je pijn, verdriet of ongeluk in een relatie dan is het verleidelijk om de ander hiervan de schuld te geven. De egoïstische moeder, een vader die er nooit was, je irritante ex of kinderen die nooit iets achter zich opruimen, zijn vaak de eersten die we de schuld geven van onze misère. 

De pijn die je voelt is niet de schuld van de ander. Jouw pijn wordt veroorzaakt door je eigen denken over de ander. Hoe hij of zij in jouw ogen zou moeten zijn. 

Dan zou je willen dat je partner wat meer aandacht aan je zou schenken. Dat je kids hun rommel achter hun kont opruimen. Dat je ex wat flexibeler zou zijn, enzovoort.  

JE KRIJGT ALLEEN STRESS VAN JE EIGEN GEDACHTES

Het zijn onze eigen gedachtes en verwachtingen over iets of iemand die maken dat we stress ervaren. Wanneer iemand niet is hoe hij of zij in jouw ogen zou moeten zijn of niet aan jouw verwachtingen voldoet, voel je pijn. 

Het is een oude pijn die al in je zit en die wordt aangeraakt. 

WANNEER IETS JE RAAKT ZIT ER EEN LES VOOR JE IN

We hebben de ander nodig om onze pijn zichtbaar te maken, zodat deze geheeld kan worden. We hebben de ander nodig om onze lessen te leren, zodat we kunnen groeien en ontwikkelen als mens. 

Dit werkt alleen wanneer we de ander niet langer de schuld geven van onze pijn en stress en bij onszelf naar binnen kijken. 

Je familie, je partner, je kinderen en zelfs je vijanden zijn je beste leraren. Ze laten je zien welke lessen je nog te leren hebt, zodat je de pijn in jou kan oplossen en kan verdwijnen. 

WELKE LES MAG IK LEREN?

Het is niet altijd eenvoudig om de les die ervoor jou inzet te herkennen. Wanneer een ander je pijn doet en verdrietig of boos maakt, zit je midden in de emotie en kun je niet helder denken. De kans is groot dat je vanuit die emotie gaat reageren en in een ruzie of woordenwisseling terechtkomt. Daar wordt het doorgaans niet beter op. 

ADEM IN EN ADEM UIT!

Wanneer een ander je raakt verwerk dan eerst je emotie alvorens te reageren of de ander direct de schuld te geven. Adem in en adem uit en voel wat er te voelen valt. Geef je emotie alle ruimte in je lichaam en voel, zonder te reageren naar de ander. 

Een grote valkuil is dat we ons gevoel negeren of wegstoppen. Dat lijkt veilig, maar gevoelens die weggedrukt worden zetten zich vast in ons lichaam, met alle gevolgen van dien. Na verloop van tijd kan dit leiden tot lichamelijke klachten, pijn, burn-out en ziekte. Lees hier wat je kunt doen bij lichamelijke klachten.

NA VOELEN KOMT INZICHT

Een emotie is niks anders dan een golf van energie. Het komt in je op, werkt naar een hoogtepunt en neemt weer af. Niet bang zijn dat je eraan onderdoor gaat of jezelf zult verliezen in de emotie. Als je durft te voelen merk je tegelijkertijd dat je veilig bent en gewoon rechtop blijft staan. 

Een emotie duurt maximaal 1,5 minuut. Daarna neemt de intensiteit af, word je rustiger en kun je weer helderder denken. 

TIJD VOOR ZELFREFLECTIE

Wanneer je tot rust bent gekomen kijk dan bij jezelf naar binnen. Stel jezelf de volgende vragen. Kloppen mijn gedachtes die ik heb over de situatie of over de ander? Wat deed ik of zei ik wat misschien niet zo handig was? Welke les mag ik hieruit leren?

Op deze manier kom je tot zelfinzicht en ga je jezelf en de ander beter begrijpen en ervaar je uiteindelijk meer ontspanning en rust in je leven. 

Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Heb je iemand nodig die je de spiegel voorhoudt en helpt je lessen te ontdekken? Laat je begeleiden door EnergieRijk. Lees hier meer over energie coaching

Je kunt ook direct zelf aan de slag! Lees hier meer over de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven!  Ja, ik ga direct aan de slag!

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen


Wil je een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!