Je bent nooit oud en wijs genoeg om te leren!

Onlangs ben ik 50 jaar geworden. Een lieve vriendin schreef: ‘Om oud en wijs te kunnen zijn, moet je eerst jong en onverstandig zijn geweest!’

Hoe heb ik dat ooit zo kunnen doen?
‘Zo stom van mezelf, als ik eraan terug denk komt het schaamrood, na al die jaren nog steeds op mijn wangen.’

Op deze manier veroordelen wij onszelf. We keuren ons eigen gedrag af, we schamen ons en praten onszelf naar beneden. Zo kunnen bepaalde gebeurtenissen je jarenlang blijven achtervolgen. Iedere keer als je eraan terug denkt voel je je weer rot.

Het fijne van 50 jaar worden is dat ik nu kan terug kijken op het jong en onverstandig zijn, zonder schaamte, zonder rot gevoel en zonder oordeel. Het is helemaal oké.

Sterker nog mijn fouten hebben mij gebracht naar wie ik nu ben. Het waren kansen om mezelf te verbeteren. Het waren uitdagingen om te kunnen groeien en ontwikkelen!

Er is geen goed of fout.
Het onverstandig zijn en fouten maken is helemaal oké omdat je deze ervaring nodig hebt om te kunnen weten hoe het voelt om verstandig en wijs te zijn.

Er is dus geen goed of fout, waarbij onverstandig zijn slecht is en wijs en verstandig goed. We hebben het allebei nodig. Je kunt niet wijs zijn als je nooit verkeerde beslissingen hebt genomen.

Wij hebben onze fouten nodig.
Het maken van fouten en onverstandig zijn stopt niet bij 50 jaar. Het leren gaat een leven lang door. Waarbij onze fouten richting kunnen geven, ons helpen ons bewustzijn te vergroten en andere keuzes te maken.

Keuzes die voor jou het leven mooi en makkelijk maken. Keuzes die jou in staat stellen volledig jezelf te zijn. Keuzes die het mogelijk maken om dingen te doen die jou plezier brengen en blij maken.

Wil jij inspiratie voor een makkelijk en moeiteloos leven?
Doe dan mee met de Workshop ‘De Energie van Liefdeskracht’ op woensdagavond 12 november en laat je inspireren door eeuwenoude levenslessen en wijsheden die jou geluk en energie brengen.

Lees hier meer over deze workshop

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!