In de steek gelaten door je lichaam?

In de steek gelaten door je lichaam?
‘Hoe gaat het met je? Ja goed hoor, druk hè en met jou? Lekker hoor, alles goed maar ik ga weer verder want ik heb het druk.’

We zijn druk, druk, druk en vaak negeren we onze eigen en elkaars ellende en problemen. We houden de schone schijn op en onderdrukken onze gevoelens.

Ons lichaam is de opslagplaats voor onze gevoelens
Al onze gevoelens van verdriet, boosheid en angst worden door ons gevoelsgeheugen onthouden.

Emoties die wij niet verwerkt hebben zetten zich ergens vast in ons lichaam. Bijvoorbeeld in onze organen, spieren of nek. De opgeslagen emoties knijpen het lichamelijk weefsel samen en veroorzaken zo een gevoel van stress, spanning of onrust.

Lichamelijke pijn wordt vaak veroorzaakt door emotionele pijn
Onze onderdrukte en opgeslagen gevoelens geven een lichamelijke pijn. De oorzaak van deze pijn is vaak emotionele pijn. Bijvoorbeeld gevoelens van angst of verdriet die wij hebben onderdrukt.

Het onderdrukken van onze gevoelens begint vaak al in onze jeugd. Bijvoorbeeld omdat je als kind met bepaalde gevoelens geen raad wist, of omdat de angst of het verdriet zo groot was dat je het onbewust hebt weggedrukt en dus niet hebt verwerkt.

Als kind heb je bijvoorbeeld nooit de waardering en erkenning gekregen waarnaar je zo verlangde. Je kon het in de ogen van je ouders nooit goed genoeg doen en je hebt dit verdriet ver weggestopt. Wanneer je in je latere leven in een situatie terecht komt waarin je je ondergewaardeerd voelt, wordt de emotionele pijn opnieuw getriggerd en krijg je lichamelijke klachten. Meestal op een voor jou gevoelige plek in het lichaam.

Ons gedrag houdt onbewust onze pijn in stand
Vaak voelen we ons slachtoffer en geven ons over aan de pijn. We denken dat we niet anders kunnen en proberen maar zo goed mogelijk met de pijn om te gaan. Zolang wij echter onze emotionele pijn niet aanpakken is dit uitstel van executie.

Hoe kun je emotionele pijn aanpakken?
Je kunt je emotionele pijn aanpakken door inzicht te krijgen in je automatische vaak onbewuste gedrag en patronen die je huidige pijn in stand houden. Door middel van bewustwording en het toelaten van je gevoelens zullen je klachten gaan afnemen.

Ben jij het beu en wil je verlost worden van je pijn?

Klik hier om te ontdekken of ik jou kan helpen

Klik hier als je direct een afspraak wilt maken

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!