Ik wil wel, maar ik kan het niet!

‘Ik wil van mijn angst af, ik wil meer zelfvertrouwen, ik wil stoppen met roken, ik wil af van mijn depressieve gedachtes, ik wil af van mijn hoogtevrees of vliegangst. Ik heb alles al geprobeerd maar het werkt en lukt mij niet.’

‘Ik wil het, ik geloof erin en zet door en toch lukt het mij niet.’

Ook al wil je graag verlost worden van een angst, fobie of verslaving, je hebt het geloof in jezelf dat je het kunt en je beschikt over voldoende doorzettingsvermogen, dan nog is het geen garantie dat het je lukt om ervan af te komen.

‘Ik voel me een slapjanus.’

Je hebt al verschillende pogingen ondernomen om af te rekenen met een ongewenste gewoonte of verslaving. Iedere keer begin je vol goede moed, om na enige tijd het bijltje er weer bij neer te gooien. Je baalt als een stekker dat het weer niet is gelukt en je vindt jezelf een slappeling.

Waarom lukt het niet?

Ook al is je wil en doorzettingsvermogen nog zo groot, er is iets wat nog vele malen sterker en krachtiger is en dat is ons Onderbewustzijn.
Ons Onderbewustzijn bevat ‘data’ zoals informatie, overtuigingen, ervaringen en angsten waarvan wij ons niet bewust zijn en die de gewenste verandering kunnen tegenhouden.

Ons Onderbewustzijn heeft een olifantengeheugen!

Je kunt je Onderbewustzijn vergelijken met een olifant. Het bevat 10 miljoen keer meer informatie dan je Bewustzijn. Onze wil om iets te veranderen ligt in het Bewustzijn.
Je kunt je wil, je Bewustzijn vergelijken met de berijder van een olifant. Jij als berijder van de olifant wil dat de olifant in beweging komt en een bepaalde richting op gaat. Als de olifant daar geen zin in heeft, dan kun je duwen, trekken en slaan wat je wilt, maar de olifant blijft staan en er verandert niets.

Je Onderbewustzijn heeft een andere agenda.

Als je Onderbewustzijn iets anders wil dan dat jij in gedachten hebt, dan kun je doorzetten en proberen wat je wil, maar dan gaat het niet lukken. Belangrijk is dus dat jouw Bewustzijn en Onderbewustzijn op een lijn komen met elkaar.

Bio Energetische Therapie

Bij Bio Energetische Therapie (BET) wordt er contact gemaakt met je Onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De Therapeut praat tegen de olifant 🙂 terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand (trance) gebracht. Het is géén hypnose. Je kunt tijdens de behandeling gewoon blijven communiceren.

Lees hier meer over Bio Energetische Therapie

Klik hier om gebruik te maken van de speciale introductiekorting

Lezing ‘Hoe krijg je meer ontspanning, rust en energie in je leven?’
De oplossing voor een ontspannen, energierijk en gelukkig leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dit het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal gelukkig en ontspannen zijn, want denken kunnen we heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!