Iedereen die jou irriteert is een leraar voor je

‘Relaties veroorzaken geen pijn of ongeluk, ze brengen alleen de pijn en het ongeluk naar buiten die in jou zitten.’ 

Ervaar je pijn, verdriet of ongeluk in een relatie dan is het verleidelijk om de ander hiervan de schuld te geven. De egoïstische moeder, een vader die er nooit was, je irritante ex of kinderen die nooit iets achter zich opruimen, zijn vaak de eersten die we de schuld geven van onze misère. 

De pijn die je voelt is niet de schuld van de ander. Jouw pijn wordt veroorzaakt door je eigen denken over de ander en over de situatie. De afkeuring over wat bijvoorbeeld je ex je aandoet en hoe hij of zij in jouw ogen zou moeten zijn. 

Je wilt iets anders dan wat er nu is. Je zou willen dat je partner wat meer aandacht aan je zou schenken. Je zou willen dat je kids hun rommel achter hun kont opruimden. Je zou willen dat je ex wat flexibeler zou zijn, maar de werkelijkheid is anders en dat geeft stress. 

Verzoen je met de werkelijkheid

Het zijn onze eigen gedachtes en verwachtingen over iets of iemand die ervoor zorgen dat we stress ervaren. Wanneer iemand of de situatie anders is dat we zouden willen ervaren we onrust en pijn.  

Deze pijn word je niet aangedaan, maar het is een oude pijn die al in jou zit en die door de ander wordt aangeraakt. Een oude pijn die heel diep in je ligt verstopt. Pijn die je misschien als kind onbewust hebt weggestopt, omdat je niet anders kon. 

Wanneer iemand je raakt zit er een les voor je in!

We hebben de ander nodig om onze eigen pijn zichtbaar te maken, zodat deze geheeld kan worden. We hebben de ander nodig om onze lessen te leren en om onszelf beter te leren kennen. 

Dit werkt alleen wanneer je de ander niet langer de schuld geeft van je pijn en bij jezelf naar binnenkijkt. 

Je familie, je partner, je kinderen en zelfs je vijanden zijn je beste leraren. Ze laten je zien welke lessen je nog te leren hebt, zodat de pijn in jou kan oplossen en kan verdwijnen. 

Welke les mag ik leren, zodat pijn kan oplossen?

Het is niet altijd eenvoudig als je geraakt wordt door een ander om de les die ervoor jou inzet te herkennen. Je bent dan vaak verdrietig of boos en het lukt je niet om helder te denken. Je klapt dicht of reageert vanuit de emotie, waardoor je in een woordenwisseling of ruzie terechtkomt. 

Je hoeft het niet alleen te doen

Sterker nog het is bijna onmogelijk om het alleen te doen omdat wij mensen allemaal onze blinde vlekken hebben. Daarnaast leven we voor 95% op de automatische piloot aangestuurd door ons onderbewustzijn. 

Laat je begeleiden door EnergieRijk zodat je weer rust en grip op je leven krijgt en oude pijn kan verdwijnen. Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen.  

Wil je toch liever eerst zelf aan de slag?
Lees hier meer over de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven’ 

Loop je vast in je werk en ben je toe aan een nieuwe uitdaging?
Lees hier meer

Wil jij afrekenen met je oude patronen? Wil jij meer energie zodat je weer in vrijheid en blijheid kunt genieten en plezier maken? Lees hier meer over Energie Coaching

Deel dit bericht

2 reacties

  1. Dit gaat wel over volwassen relaties. De relaties die je als kind hebt met je ouders, verzorgers of een belangrijke volwassen figuur in je leven, liggen anders omdat je in een afhankelijke situatie zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!