Hoofdpijn roept op om aan het hoofd van je leven te gaan staan!

Of je wel of niet lekker in je vel zit, heeft er vaak ook alles mee te maken hoe je letterlijk in je vel zit. Dus hoe je je lichamelijk voelt en of je vrij bent van pijn en lichamelijke klachten. 
 
Begrijpelijk dat wanneer je gekweld wordt door pijn, je leven er een stuk minder rooskleurig uitziet. Het frustreert en het maakt je moe. Begrijpelijk dat je er zo snel mogelijk vanaf wilt.
 
We doen er dan ook alles aan om zo snel mogelijk bevrijd te worden van de pijn. 
 
Pappen en nathouden
 
Als je regelmatig last hebt van hoofdpijn, dan grijpen we vaak als eerste naar een pijnstiller. Mensen in je omgeving zeggen, dat je het wat rustiger aan moet doen. Je probeert wat meer te ontspannen of iets leuks te doen voor jezelf. Je gaat op tijd naar bed en de hoofdpijn wordt minder.
 
Het gaat even goed maar een week later word je weer neergesabeld door steken in je hoofd. Je kunt niks anders dan op je bed gaan liggen met de gordijnen dicht. De medicijnen die je slikt helpen niet voldoende.
 
Je hoef geen kopzorgen te hebben om koppijn te krijgen
 
Er is altijd wel iets aan de hand, gedoe, gezeik of het loopt niet zoals je had verwacht. Logisch dat je van je kopzorgen dan koppijn krijgt. Je hoopt dat wanneer de problemen zijn opgelost, je hoofdpijn ook zal verdwijnen. 
 
Helaas is dat niet altijd het geval. Ook wanneer problemen zijn opgelost of er helemaal geen problemen zijn, kun je last blijven houden van hoofdpijn. 
 
Wat als de pijn blijft terugkomen?
 
Pijnstillers, afleiding zoeken en rust nemen is vaak niet genoeg. Het lost je pijn niet structureel op. Er zit nog iets achter de pijn. Iets dat gezien wil worden en om aandacht vraagt. 
 
De pijn is niks anders dan een liefdevol signaal van je lichaam om iets in je leven te veranderen.
 
De werkelijke oorzaak ligt verborgen onder de pijn  
 
Als we gaan kijken naar de oorzaak van onze hoofdpijn, komen we vaak niet verder dan ‘ik heb mijzelf te druk gemaakt, te veel aan mijn hoofd, te veel stress’.
 
De werkelijke oorzaak die onder onze pijn ligt kunnen we niet altijd zelf zien. Zeker niet wanneer deze verborgen ligt in ons onderbewustzijn. Energetische coaching kan je helpen om je bewustzijn te verhogen, waardoor je in staat bent om de werkelijke oorzaak aan te pakken. Verlost van pijn ga je dan weer lekker in je vel zitten. 
 
Wat is de échte oorzaak van hoofdpijn?
 
De dieperliggende oorzaak bij hoofdpijn en migraineachtige klachten is vaak een onvoldoende besef van eigenwaarde en onvoldoende durven vertrouwen op jezelf. 
 
Je twijfelt dan aan jezelf en weet niet welke weg te gaan of dat je wel of niet moet doorgaan. Uit angst of onzekerheid blijf je stilstaan, je blijft malen en je krijgt hoofdpijn. Dit gaat vaak gepaard met zelfkritiek. Je bekijkt jezelf door de kritische ogen van andere mensen waar je veel ontzag voor hebt. 
 
Je twijfelt of je het wel goed doet en durft niet helemaal jezelf te zijn. Dit kan een strijd worden in jezelf. Je durft niet te vertrouwen op je diepste gevoelens. 
 
Naar de buitenwereld laat men dan vaak een andere kant zien. Men gaat mensen in de omgeving behagen en plezieren. Vanbinnen worden gevoelens onderdrukt en boosheid opgekropt. Men houdt zich in en onderdrukt zichzelf. 
 
Het gevolg kan zijn dat iemand zich slachtoffer gaat voelen. ‘Ik heb geen keus, ik moet wel slikken wat anderen tegen mij zeggen en mij aandoen.’, maar eigenlijk doet men het zichzelf aan.   
De valkuil is dat men de schuld van problemen, pijn of verdriet bij iemand anders buiten zichzelf legt. En zich zo niet verplicht voelt zijn leven in eigen hand te gaan nemen. 
 
Hoofdpijn roept je op om aan het hoofd van je leven te gaan staan!
 
Hoofdpijn nodigt je uit om zelf de regie over je leven te pakken, los van wat anderen denken of vinden. Vertrouw op jezelf en zie je eigenwaarde. Als je niet meer bang bent om niet goed genoeg te zijn of wat anderen van je denken, verdwijnt je hoofdpijn. 
 
Lees hier hoe je angst en onzekerheid kunt overwinnen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!