Hoe ziet jouw leven eruit na de coronacrisis?

Misschien kom je uit een gezin waarin je ouders bang waren om buiten de lijntjes te kleuren. Of misschien waren ze bang voor wat de buren zouden zeggen. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg en steek vooral je hoofd niet boven het maaiveld uit. Of misschien werd er gezegd: Dat is niet weggelegd voor ons soort mensen.  

Dit kan ervoor zorgen dat je je als volwassene geremd voelt of continu bezig bent met wat een ander ervan vindt. Je vindt dan de goedkeuring van een ander heel belangrijk. Maar we zijn helemaal vrij om te zijn wie we zijn. We zijn vrij om creatief te zijn. Je bent vrij om iets te maken en je verlangen te volgen. Je hoeft hiervoor aan niemand toestemming te vragen.

JE HOEFT NIET CREATIEF TE WORDEN, DAT BEN JE AL

Wij mensen zijn allemaal creatief, dat is wat onze natuur is. Wie leeft en ademt is creatief. Onze verre voorouders, waarvan wij afstammen, creëerden ook dingen, ze waren boer, slaaf, soldaat of werkte op een schip. De mens is al heel lang een creatief wezen, maar vandaag de dag zijn we dat soms vergeten. We laten ons leiden door onze beperkende gedachtes en denken dat we niet creatief zijn.  

HET GAAT OM HET DOEN NIET OM HET RESULTAAT

Er zijn vele manieren om creatief te zijn. Muziek maken, zingen, tekenen, schilderen, een film regisseren, kleien, schrijven, koken, dansen, sleutelen, verhalen vertellen. Gewoon lekker doen en maken waar je zin in hebt, het is ons geboorterecht om creatief te zijn.

Laat al je verwachtingen over het eindresultaat los. Gewoon lekker aanklooien en niet twijfelen of het wel mooi, kunstzinnig of goed genoeg is. We zijn zelden tevreden over ons eigen werk, terwijl het daar helemaal niet over gaat. 

Laat je vrij en onbevangen leiden door je ingevingen, gewoon omdat je het leuk vindt. Inspiratie doet dan vanzelf mee! Laat je meenemen in de flow van inspiratie, even uit je hoofd en waarbij de tijd even stilstaat. Op deze manier ontstaan er magische dingen. Waarvan je later nauwelijks kunt geloven dat jij het hebt gecreëerd. 

EEN LEVEN VOOR EN NA DE CRISIS

Wanneer de coronacrisis voorbij is zal het nooit meer hetzelfde zijn als daarvoor. Het is nu de tijd om te ontdekken hoe je verder wilt ná de crisis. Wat is belangrijk voor je. Wat wil je wel en absoluut niet meer.  Ben je nog blij met het werk dat je doet? Zou je een andere wending aan je leven willen geven? Is er een onvervuld verlangen? Wie wil je zijn? Hoe wil je over jezelf denken? Zijn er bepaalde overtuigingen die je hebt meegekregen van je ouders die je wilt loslaten? Je eigen creativiteit kan je hierbij helpen.

‘Een leven dat niet onderzocht is, is het niet waard om geleefd te worden.’ (Socrates)

Wil je graag klankborden?  EnergieRijk is open voor online coaching

Ja, ik wil graag een klankbord

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Het is mogelijk om individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!